TAEKWON-DO
Home / 2023 / Sekce informujeme / Více než 70 účastníků kurzu
31.3.2023 / Mezinárodní instruktorský online kurz s velmistrem Hwang Ho-yongem

Více než 70 účastníků kurzu


Český svaz Taekwon-Do ITF uspořádal ve spolupráci s Velmistrem Hwang Ho-yongem další online instruktorský kurz pro zájemce z celého světa. Kurz proběhl v tradičním formátu - dvě tříhodinové sekce naplněné teorií našeho bojového umění a jeden blok zaměřený na praxi.

Asistenty a překladateli byli jako obvykle mistři Martin Zámečník a Ondřej Vrábel. Celý online přenos zajišťoval Alex Mach a v nedělním praktickém bloku pomáhali za Sonkal Lea a Tea Rathouské, a ze školy GBHS Zdeněk Pavelka a Jana Odstrčilová.

Velkým pozitivem byl velký zájem z celého světa, kdy na jedné straně byli účastníci z Hongkongu a Malajsie a na té druhé z Kanady a Spojených států amerických. Negativem byly sobotní výpadky internetového připojení ve Sportovním centru Řepy, které se nám podařilo eliminovat rychlým přesunem do prostor s mobilním signálem. Vysílání mohlo tak pokračovat prostřednictvím mobilních dat.

Potěšila účast dalších velmistrů taekwonda - Wayne Brown (Anglie), Leslie Hutchison (Skotsko), Yeo Chin Huat (Švédsko) a Augustus Mitchel (Grenada).

Celého kurzu se účastnil jeden z našich trenérů - Pavel Šnábl, který se aktuálně připravuje na zkoušku na IV. dan. Pavel na závěr kurzu úspěšně složil zkoušku, stejně jako 20 dalších uchazečů.

Další online akcí bude 6. a 7. května speciální technický seminář opět s Velmistrem Hwang Ho-yongem, který bude mimořádně zcela zdarma a bude určen všem mezinárodním rozhodčím a reprezentačním koučům. Cílem bude unifikace základních technik, sestav, speciálních technik a silového přerážení. Věřím, že i tuto akci zvládneme, přestože můžeme očekávat i 200 účastníků.
Tagy:

Komentáře (0)



TAEKWONDO
Kontakt: Ondřej Vrábel, tel.: 777-011-692, sonkal@taekwondo.cz
Adresa pro korespondenci: Sonkal z.s., Jiránkova 1137/1, 163 00 Praha 6,
Za finanční podpory
Hlavního města Prahy
Za finanční podpory
Národní sportovní
agentury
Za finanční podpory
Městské části Praha 14