TAEKWON-DO
Home / 2023 / Sekce informujeme / Každý jednotlivec tvoří svět
24.12.2023 / Vánoce a Nový rok

Každý jednotlivec tvoří svět


Ve čtvrtek odpoledne se v České republice obrátil svět vzhůru nohama. Mnoho lidí bylo přímou součástí, pro mnohé to byla realita vzdálená jen několik desítek či stovek metrů. Tak jako tak hrůzný čin zasáhl prakticky všechny obyvatele naši země. Záběry, které jsme dosud vídali především z USA zasáhli přímo nás samotné.

Přestože uplynuly již skoro tři celé dny, tak je to stále tak blízké, tak živé a stále tak neskutečné. Sonkal se připojil k státnímu smutku tím, že nepublikoval nic na svých stránkách a sociálních sítích. Je to symbolické gesto, ale považuji jej za důležité. V našem globálním světě není nic vzdálené, zdá se, že spousta věcí je jen otázkou času.

Každý z nás taekwondistů by měl přispívat k budování lepšího - mírovějšího světa. Doufám, že se nám to bude dařit, protože ta lepší společnost je na každém z nás. Není to, a nikdy nebude, o politicích, celebritách nebo influencerech. Pouze a jen o chování jednotlivců.

Média jsou nyní zaplavena informacemi o monstru, které ukončilo 17 lidských životů, ale já se přikláním k názoru, že jeho největším úspěchem bude když bude neustále jmenován, bude se o něm mluvit... Mluvme a vzpomínejme na lidi, kteří zde již bohužel nejsou, protože ti si to jednoznačně zaslouží!

Dnes je v České republice Štědrý den a já věřím, že ta smuteční svíčka je symbolická, protože je to plamínek naděje. Naděje v lepší a mírovější svět. Až budete zapalovat čtvrtou adventní svíčku, tak ji vnímejte jako symbol naděje. Pokud je vůle, tak je i naděje!

Mějte krásné Vánoce a do nového roku 2024 Vám přeji hodně zdraví a štěstí.

Ondřej Vrábel, VII. dan
předseda Sonkal z.s.
Tagy:

Komentáře (0)



TAEKWONDO
Kontakt: Ondřej Vrábel, tel.: 777-011-692, sonkal@taekwondo.cz
Adresa pro korespondenci: Sonkal z.s., Jiránkova 1137/1, 163 00 Praha 6,
Za finanční podpory
Hlavního města Prahy
Za finanční podpory
Národní sportovní
agentury
Za finanční podpory
Městské části Praha 14