TAEKWON-DO
Home / 2012 / Sekce informujeme / Zkoušky na černé pásky
16.12.2012 / Zkoušky na I.-IV. dan1 komentář

Zkoušky na černé pásky

Víkendové akce Taekwonda jsou neodmyslitelně spojeny s brzkým ranním vstáváním, ale protože se zkoušky konaly až od 14:00 v hotelu Chodov, mohli jsme si přispat. Na místě konání jsme se měli sejít už v jednu hodinu odpoledne, kvůli registraci
. Já, Pavel Šnábl a Veronika Holečková jsme se sešli před mým domovem v 12:15. Radši jsme jeli s nějakou časovou rezervou, abychom třeba neuvízli v zácpě nebo podobně. Byl jsem hrozně překvapen, když jsme se autem dostali z Černého Mostu k hotelu Chodov za 20 minut.. Vůbec jsem si při plánování odjezdu neuvědomil, že je neděle a provoz bude ve 12 hodin prakticky nulový. Čas, který jsme měli navíc, jsme já s Veronikou využili k opakování teorie, zatímco Pavel hrál fotbálek s partičkou kluků, kteří tam už byli dřív než my. Když se blížila hodina registrací tak se objevil i Martin Svitek, který nás měl zaregistrovat. Po registraci jsme dostali poučení ke zkouškám. A očekávali jsme, že už zkoušky budou začínat. Nebylo tomu tak. Díky tomu, že na těchto zkouškách byla obrovská účast, tak zkoušecí komise debatovala jak vše urychlit, protože ne všichni jsme byli z Prahy a někteří z nás měli ještě dlouhou cestu domů po zkouškách. Tak přišlo druhé poučení, kde jsme se dozvěděli, že zkoušecí komise se rozdělí ke dvěma stolečkům, a to hlavní stůl, kde seděl Velmistr Hwang Ho-yong a MUDr. Rostislav Kaňka a probíhaly zde zkoušky tulů, matsogi, sebeobrany, speciálů a přerážení. U druhého stolu (spíš stolečku :D) seděli Martin Zámečník a Ing. Milan Prokeš a zde byla zkoušena teorie.

První na technickou zkoušku nastupovali kandidáti na I. Dan (mezi nimi i Veronika Holečková), a kandidáti na II. Dan (mezi nimi já a Pavel Šnábl) jsme šli nejdřív na zkoušku z teorie. Po nás šli na zkoušku z teorie kandidáti na III. Dan a pak se stihli i kandidáti na IV. Dan. Potom jsme se vystřídali s kandidáty na I. Dan, kteří šli na zkoušku teoretickou a zbytek se připravoval na tuly a ostatní části zkoušky.

Já si myslím, že zkoušky proběhly velice dobře. Všichni předváděli dobré výkony a zkoušky složili úspěšně. Některé kandidáty dokonce komise odměnila za jejich nadstandartní výkony. Mezi odměněnými byl i Martin Svitek. Byl to opravdu skvělej výkon Svíťo ;)

Po skončení zkoušek (okolo 17:30) jsme vyšli z hotelu a venku padal sníh, na zemi a autech ho byla již pořádná porce. Mě, Pavla a Veroniku čekala cesta sněhem domů. Cesta ze zkoušek nebyla tak rychlá jako cesta na ně. Doklouzali jsme (místy doslova doklouzali :D) na Černý Most asi až za 40 minut.
Tagy:

Komentáře (1)


Miroslav Novák

vloženo 19.12.2012 v 8:10
Pekny clanek

TAEKWONDO
Kontakt: Ondřej Vrábel, tel.: 777-011-692, sonkal@taekwondo.cz
Adresa pro korespondenci: Sonkal z.s., Jiránkova 1137/1, 163 00 Praha 6,
Za finanční podpory
Hlavního města Prahy
Za finanční podpory
Národní sportovní
agentury
Za finanční podpory
Městské části Praha 14