TAEKWON-DO
Home / 2013 / Sekce informujeme / Závěrečný den podzimního soustředění
3.11.2013 / Podzimní soustředění (informace)

Závěrečný den podzimního soustředění

Středeční ráno jsme zahájili jako vždy snídaní. Po snídani většina lidí odpočívala a připravovala se na dopolední trénink, který se nesl opět v technickém duchu. Po krátkém zahřátí jsme se zase rozdělili do několika skupin. Mladší technické stupně se zdokonalovali v technických sestavách pod Vláďovým vedením. Ostatní secvičovaly týmové sestavy, sebeobranu nebo speciální techniky ve výskoku. Po tréninku už jsme se těšili na řízek s bramborem, který jsme měli k obědu.
Po odpolední pauze nám trénink začal již ve dvě hodiny. Tento trénink byl věnovaný nácvikům do matsogi i samotnému matsogi. Ze začátku jsme se zahřáli pohybově postřehovou hrou v pěti. Vždy jeden stál uprostřed a ostatní přebíhali z rohů do rohů. Úkolem člověka uprostřed bylo během výměny stanovišť někomu stanoviště zabrat. Poté následovala obměna, při které lidi z rohu podle čísel, které měli rozdány, útočili na prostředního člena např. rozbíhanými údery nebo bočním kopem. Úkolem člověka uprostřed bylo se útoku vyhnout a případně ho zakontrovat.
Po rozcvičce jsme se rozdělili do skupin a v daných skupinách jsme procvičovali různé kombinace na vyrážeče. Další cvičení už probíhali v chráničích. V prvních kolech jsme procvičovali bal matsogi. Tedy sparing za používání jenom nohou. Po pár kolech jsme jeli už normální matsogi s obměňováním rolí, kde jednu minutu útočil jeden a druhou minutu útočil druhý. Kola byla vždy dvě minuty dlouhá. Po nácvikových kolech se přešlo k tréninku matsogi v závodní formě. Jelikož to byl poslední pořádný trénink přípravy na MČR, tak všichni dřeli na 110%. Po náročném tréninku, na nás čekala posilovačka nohou ve formě dřepů, dřepů s výskokem, dřepu s koleny co nejvýše a z otáčení se v dřepu okolo své osy.

Po dvouhodinovém tréninku se začalo s úklidem a balením. Okolo páté hodiny už k ubytovně přijel autobus a čekal až si všichni dobalí. Honza Dvořáček stejně jako my s Janou jsme domu vyjeli o něco dříve auty.
Domů dorazili všichni v pořádku a připraveni na nadcházející Mistrovství České republiky v TKD ITF v Nymburce.

Tomáš a Jana
Tagy:

Komentáře (0)



TAEKWONDO
Kontakt: Ondřej Vrábel, tel.: 777-011-692, sonkal@taekwondo.cz
Adresa pro korespondenci: Sonkal z.s., Jiránkova 1137/1, 163 00 Praha 6,
Za finanční podpory
Hlavního města Prahy
Za finanční podpory
Národní sportovní
agentury
Za finanční podpory
Městské části Praha 14