TAEKWON-DO
Home / 2014 / Sekce informujeme / Závěr roku v Brně
31.12.2014 / Republikový technický seminář

Závěr roku v Brně

Již mnoho let je jednou z posledních taekwondo akcí celorepublikový seminář, který sezónu Českého svazu uzavírá.
Na letošní rok připravilo technické oddělení s velmistrem Hwangem opět velmi zajímavý program a diky tomu se s v Campusu Masarykovy univerzity v Brně sešlo více než 120 taekwondistů z různých škol. Sonkaláků se po prořídnutím nemocemi semináře zúčastnilo deset.

Dopolední blok začal společným nástupem a zhruba 30 minutovou přednáškou velmistra Hwang Ho-yonga na téma DO. Velmistr zopakoval význam zásad tkd, slibu, vztahu žáka a učitele a praktického naplňování nejen v tělocvičnách.

Následovalo rozdělení do dvou skupin - první zahrnovala 2. kupy až I. dany a druhá II.až V. dany. Obě skupiny se prostřídali v odpoledním bloku, aby nezůstali o nic ochuzeny. Mistr Rostislav Kaňka vedl velice zajímavý a podnětný trénink odrazových schopností pro speciální techniky. Kromě základní teorie takového tréninku se dostalo i na praktické zkoušení různých cviků v mnoha obměnách. Nechybělo využití různých tréninkových pomůcek, které jsou cenově dostupné pro všechny oddíly.Věřím, že po tomto náročném tréninku všichni druhý den cítili trapézové a lýtkové svaly :-D

Tělocvična s judistickými žíněnkami byla pod velením prezidenta svazu - Martina Zámečníka, který si připravil pokračování svého loňského tréninku. Tentokrát byla jeho dvouhodinovka zaměřena na základní nácviky, pády a nechyběla ani spousta cviků ve formě her, které vedou k zlepšení fyzické kondice a obratnosti.

Třetí a závěrečný blok byl rozdělen opět do dvou skupin, ale tentokrát bylo složení skupiny pod Petrem Smejkalem 2. kup až IV. dan. Petr si jako zkušený fyzioterapeut a trenér připravil celou řadu protahovacích a kompenzačních cvičení, aby znavená těla co nejlépe zregenerovala po náročném semináři. Druhá skupina ve složení V., VI. a VII. danů si dala hodinku s Velmistrem a na programu byly sestavy So-San, Se-Jong a Tong-Il na VI. a VII. dany. Hodinka začala "nižšími" sestavami na rozcvičení, jen Yon-Gae, Ul-Ji a Moon-Moo jsme si na rozhýbání opravdu nepředstavovali :) Každopádně to byla velmi dobrá příprava na náročné šestkové a sedmičkové sestavy. Hodinka to byla velmi náročná a intenzivní, ale na druhou stranu u všech převládla spokojenost, že jsme měli možnost přímých oprav Velmistrem Hwangem.

Nakonec na všechny čekal již jen společný nástup a odjezd ke svým domovům a v případě účastníků danových zkoušek přesun na hotel.

Seminář byl krásnou tečkou za dalším zajímavým rokem a již teď se těším na předvánoční čas roku 2015!
Tagy:

Komentáře (0)



TAEKWONDO
Kontakt: Ondřej Vrábel, tel.: 777-011-692, sonkal@taekwondo.cz
Adresa pro korespondenci: Sonkal z.s., Jiránkova 1137/1, 163 00 Praha 6,
Za finanční podpory
Hlavního města Prahy
Za finanční podpory
Národní sportovní
agentury
Za finanční podpory
Městské části Praha 14