TAEKWON-DO
Home / 2022 / Sekce informujeme / Z Řep až na druhý konec světa
15.4.2022 / Online mezinárodní technický seminář s velmistrem Hwang Ho-yongem

Z Řep až na druhý konec světa


Nadpis článku zní až nadneseně, ale je pravdivý. Velký sál sportovního centra v Praze Řepích se o víkendu 9. a 10. dubna stal vstupně výstupním bodem mezinárodního online technického semináře s Velmistrem Hwang Ho-yongem. A ten druhý konec světa? Ten měl hned několik vyústění - Japonsko, Čína, Malajsie, Indie, Jihoafrická republika, Velká Británie, Grenada, USA.... A tak bychom mohli pokračovat :-)

Nicméně důležitý byl obsah, který obstaral Velmistr Hwang Ho-yong a já spolu s Mistrem Martinem Zámečníkem jsme měli čest mu asistovat a překládat. Sonkal zajistil i dva předcvičující - Jiří Novák (III. dan) a Vladimír Švanda (V. dan).

Tři tréninkové bloky nabídly vysvětlení základní teorie taekwon-do, velmi detailní pohled na základní pohyby, všech 24 sestav a veškeré druhy matsogi (systému boje).

Nejen velký počet účastníků je potěšující, ale i mnoho mistrů a také velmistrů - Wayne Brown (Anglie), Rajendran Balan (Indie) a Chin-Huat Yeo (Švédsko).

Devět tréninkových hodin nakonec uteklo jako voda a my jsme zase o něco blíž k pochopení toho obrovského repertoáru taekwonda. Já osobně se budu těšit na další online mezinárodní seminář, který bude již za několik týdnů - 30. dubna a 1. května. Tentokrát to bude více o povídání v oblecích, protože máme na programu instruktorský kurz. V praktické části, která bude zaměřena na vedení tréninku, systém matsogi a další důležité části, nám bude předcvičovat Tereza Simandlová (I. dan) a Ondřej Faltin (I. dan).


A nesmím zapomenout na úplný závěr semináře, který obstarala zkouška na VII. dan Zbyňka Máchy, vedoucího třeboňské školy. Zbyněk patři k nejdéle cvičícím taekwondistům v České republice a po zásluze získal titul Mistra Taekwon-Do. Za celý Sonkal gratuluji a zase Zbyňkovi děkuji za společnou přípravu na V. dan. Tenkrát to byla super zábava a naše zkoušky byly super! Takže od teď už jenom Sahyonim Zbyněk Mácha ;-)
Tagy:

Komentáře (0)



TAEKWONDO
Kontakt: Ondřej Vrábel, tel.: 777-011-692, sonkal@taekwondo.cz
Adresa pro korespondenci: Sonkal z.s., Jiránkova 1137/1, 163 00 Praha 6,
Za finanční podpory
Hlavního města Prahy
Za finanční podpory
Národní sportovní
agentury
Za finanční podpory
Městské části Praha 14