TAEKWON-DO
Home / 2009 / Sekce závodíme / Výsledky, fotografie a videa
14.10.2009 / 16. Mistrovství světa seniorů

Výsledky, fotografie a videa



Během prvního soutěžního dne proběhly vešekeré kategorie sestav, a to jak v jednotlivcích tak i týmech. Na medailové příčky z našich reprezentantů dosáhla Adéla Grodová, která získala 3. místo v seniorkách I. dan. Dalším medailovým zářezem je pak stříbrná příčka našich seniorů v týmových tulech. Finálový souboj proti týmu Koreje byl velmi kvalitní, ale i naši kluci zůstali na lopatě korejského Juche. Vidět 5 lidí provést prakticky totožně velmi náročnou sestavu je skutečným zážitkem!



Druhý den soutěže:
V průběhu čtvrtka naši reproši získali kompletní medailový set. Nejprve v dopoledním programu vybojovala Ilona Hambergerová bronz ve speciálních technikách, když před ní skončily závodnice Ruska a Estonska. Odpoledne pak přidal stříbro Honza Mraček, kterému stopku v cestě za třetím světovým zlatem vystavil tádžikistánský závodník až ve finále. Zlatá medaile na ČR čekala ve speciálech seniorů. Přéma Šesták jako jediný z celého startovního pole čítajícího 39 závodníků získal kompletních 15 bodů a vybojoval pro Čechy první zlatý kov!
Sebeobrana seniorů postoupila do čtyřčleného finále, ale bohužel kluci zůstali bez medaile.

Zítra jsou na programu zbývající boje mužů i žen a rovněž speciální techniky týmů.

Třetí den soutěže:
Dnes oba naše týmy přidali po jedné zlaté ve speciálních technikách. Ženy k tomu potřebovali 2 rozstřely - nejprve shodně s korejským týmem daly děvčata twimyo bandae dollyo a poté byly úspěšnější na twimyo nomo chagi. To tým mužů opanoval první příčku po základních pokusech se ziskem 12 bodů.
Bronzovou medaili ze sportovního boje dnes získala Andrea Konečná.

Čtvrtý den soutěže:
Závěrečný den Mistrovství světa patřil týmové soutěží ve sportovním boji a silovém prerážení. Rovněž se rozdali dvě sady medailí v silovém přerážení jednotlivců. Právě ve wiroku mužů získal bronzovou medaili Juraj Hasík. Tým seniorek vybouchal stříbro.
Tým seniorů se stal nejúspěšnějším týmem Mistrovství. Česká republika v celkovém hodnocení zaujala 3. příčku za suveréní KLDR a velmi silným druhým Ruskem. Přehled:
Korea - 19 zlatých, 2 stříbrné a 3 bronzové
Rusko tým 1 - 5-5-7
Česká republika - 3-3-5

Podívejte se na první sadu s 93 fotografiemi, které zachycují naší první prohlídku Petrohradu a jeho pamětihodností.

Podívejte se na druhou sadu s 87 fotografiemi z technického semináře s Mistrem Hwang Ho-yongem.

A dnes ještě přidáváme třetí sadu fotek (106ks). Tyto jsou z našeho druhého výletu po Petrohradu - legendární křižník Aurora a Petro-Pavlovská pevnost. Další sada vás čeká zítra večer (úterý), která bude obsahovat již záběry z prvního dne soutěže.

Čtvrtá sada je dokompletována a na vás čeká 799 fotografií z prvního dne soutěže. Nezapomeňte zítra a pozítří intenzivně pokračujeme, protože pro vás budeme mít fotografie ze tří dalších soutěžních dnů.

Pátá a poslední sada obsahuje 540 fotografií, které zachycuji 2.-4. den souteže. Na těchto záběrech jsou postupně obsaženy disciplíny matsogi, hosinsul, t-ki a wirok. V krátké době vám přineseme i zajímavá videa ze světového šampionátu!

Ve videogalerii najdete první video z Mistrovství. Výběr padl na zápas našich seniorů v týmových sestavách proti Koreji.

Dnešním dnem začínáme publikovat další videa z Mistrovství světa, každý den na vás čeká jedno nové video. Hledejte ve videogalerii.

Tagy:

Komentáře (0)



TAEKWONDO
Kontakt: Ondřej Vrábel, tel.: 777-011-692, sonkal@taekwondo.cz
Adresa pro korespondenci: Sonkal z.s., Jiránkova 1137/1, 163 00 Praha 6,
Za finanční podpory
Hlavního města Prahy
Za finanční podpory
Národní sportovní
agentury
Za finanční podpory
Městské části Praha 14