TAEKWON-DO
Home / 2010 / Sekce závodíme / Výsledky a fotografie
29.11.2010 / Třeboň Open - žáci, junioři a senioři (tul, matsogi, t-ki a wirok) propozice a přihláška

Výsledky a fotografie



Vypuštěné rybníky třeboňské krajiny a bílý poprašek dávali tušit, že se blíží čas Vánoc. Přestože teploměr ukazoval teploty pod hladinou mrazu, v třeboňské sportovní hale tomu bylo naopak. O správnou soutěžní teplotu a atmosféru se postaralo 250 soutěžících z 25 škol, kteří se zúčastnili již druhého ročníku mezinárodní otevřené soutěže Třeboň Open. Na jih Čech přijeli soutěžit, kromě českých a moravských škol, i 3 slovenské a výběr běloruské mládeže.

Na soutěžní ploše byly od předešlého dne připraveny 4 zápasiště pro tul a matsogi, a dále po jednom pro t-ki a wirok. V 9:45 začala so

utěž slavnostním nástupem všech účastníků a několik minut po té se rozběhl soutěžní mumraj na plné obrátky. První polovina soutěže patřila výhradně žákům a juniorům a za zmínku stojí velmi kvalitní výkony běloruské výpravy. Především ve sportovním boji a speciálních technikách se jejich žáci zaskvěli! Několik medailí putovalo i k našim slovenským „federativním“ bratrům, ale většina zůstala na domácí půdě.


V juniorských kategoriích byli k vidění členové české státní reprezentace a po zásluze sklízeli kovy nejcennější. Pro naše reprezentanty byla třeboňská soutěž součástí přípravy na únorové Mistrovství Evropy v Talinu. Vidět byli jak ostřílení členové národního týmu, tak i nováčci, kteří o svou příslušnost teprve bojují.


Odpolední a podvečerní hodiny byly ve znamení soutěže v seniorských kategoriích. Celá řada reprezentantů ještě před třemi týdny sváděla boje mezi juniory, ale tentokrát museli své umění předvést mezi seniory. Ve velmi dobrém světle se předvedli například Patrik Svoboda, Vojtěch Fiala a Monika Junová, kteří při svém prvním startu dosáhli na medailové příčky.


Na samotný závěr připravili organizátoři doprovodný program k vybraným finálovým utkáním. O zpestření přestávek mezi jednotlivými koly sportovního boje obstarali děvčata z taneční skupiny Storm Dances z Českého Krumlova. Poslední medaile byly rozdány a zbývalo jen vyhlásit nejúspěšnější jednotlivce a oddíly. Nej jednotlivci se stali:

  • Žák - Pavel Zacharuk, Sonkal, 1-1-1

  • Žákyně - Martina Ondrová, Taekwondo Academy Slovakia, 2-0-0

  • Junior - Adam Chlebek, Karviná, 3-0-0

  • Juniorka - Veronika Kokášová, Silla, 2-1-0

  • Senior - Tomáš Jungwirth, Tong-Il, 2-0-0

  • Seniorka - Kolářová Kateřina, Taekwon-Do ITF Frýdek Místek, 2-0-0



  • Celkové prvenství obhájila škola Tong-Il a stejně tak i druhá příčka má staronového majitele – Sonkal. Třetí místo vybojoval běloruský výběr.

  • Tong-Il, 10-9-13

  • Sonkal, 8-4-8

  • Belarussian Liague Taekwondo, 7-6-3



  • Těšíme se na viděnou při Třeboň Open 2011, který proběhne 26. listopadu 2011.



    Kompletní výsledkové listiny v PDF formátu.



    Podívejte se na 375 fotografií z celé soutěže a v následujících dnech se těšte na videa s finálovými zápasy.

    Tagy:

    Komentáře (0)


    
    TAEKWONDO
    Kontakt: Ondřej Vrábel, tel.: 777-011-692, sonkal@taekwondo.cz
    Adresa pro korespondenci: Sonkal z.s., Jiránkova 1137/1, 163 00 Praha 6,
    Za finanční podpory
    Hlavního města Prahy
    Za finanční podpory
    Národní sportovní
    agentury
    Za finanční podpory
    Městské části Praha 14