TAEKWON-DO
Home / 2021 / Sekce přidáš se? / Volně jsme se festivalovali
12.9.2021 / Volnofest 2021

Volně jsme se festivalovali


Volnofest 2021 byl pro nás letos důležitější akcí, než v předchozích letech, protože byla první akcí po Covidu. Zúčastnilo se ji 16 sonkaláků a sonkalaček. Organizaci jsem měla na starost já se sestrou Veronikou. Už jsme měly zkušenost organizovat například Vánoční exhibici, ale celodenní akci jako byla právě tahle, to byla pro nás premiéra. Tato akce probíhá vždy na začátku září od 13 do 20 hodin. Mohli jste tu vidět různé sporty nebo volno časové aktivity, které jsou na Praze 14.

Sonkal měl svůj stánek s číslem 2, kde jsme měli pro děti připravenou opičí dráhu a pár kostek tatami. Zde si mohly vyzkoušet kopy a údery na lapy atd. Za splnění úkolů od nás dostaly smajlíka nebo srdíčko do jejich kartičky a letáček s informacemi o taekwondo náboru. Sonkaláci měli možnost si vyzkoušet i jiné sporty v ostatních stáncích. Počasí nám moc nevyšlo, občas nás zasáhl déšť, a tak největší obavy jsme měli, aby nám do první ukázky aspoň trochu uschlo tatami :-)

Déšť nám ale nezkazil náladu a se vším jsme si poradili. Čekali nás dvě dvaceti minutové exhibice první v 16:10, druhá v 18:00. Můj úkol byl, abychom taekwondo přiblížili těm, kteří o něm nic nevědí, ale hlavně, kdy a kdo k nám může zavítat na náš trénink a přidat se tak mezi nás. V první ukázce se předvedly hlavně naše modré pásky, kterých byla většina. Ukázali jsme sestavy, krokové matsogi, matsogi, kombinace na lapy, a nesměly chybět přerážecí techniky jak na zemi tak ve výskoku. V druhé ukázce se prezentovaly více černé pásky kde proběhla i sebeobrana proti zbrani. Na konci každé ukázky jsme pozvali veřejnost na naše závody Sonkal Open, které se konají v sobotu 25. září ve sportovní hale Na Chobotě v Řepích.

Myslím, že jsme si tento den i přes ne úplně dobré počasí společně užili a těšíme se opět na příští ročník.
Tagy:

Komentáře (0)



TAEKWONDO
Kontakt: Ondřej Vrábel, tel.: 777-011-692, sonkal@taekwondo.cz
Adresa pro korespondenci: Sonkal z.s., Jiránkova 1137/1, 163 00 Praha 6,
Za finanční podpory
Hlavního města Prahy
Za finanční podpory
Národní sportovní
agentury
Za finanční podpory
Městské části Praha 14