TAEKWON-DO
Home / 2003 / Sekce závodíme / Vítězné tažení Vánočním pohárem v Českých Budějovicích
15.12.2003 / 5. Vánoční šampionát mládeže školy Naeryo Chagi

Vítězné tažení Vánočním pohárem v Českých Budějovicích




Konec roku byl zakončen 13. 12. 2003 pátým Vánočním šampionátem v Českých Budějovicích. Ve sportovní hale s pěti ringy panovala vánoční atmosféra a navíc nám po polední pauze předvedly svá pěkná vystoupení mažoretky.
Náš tým vedený trenérem Ondrou Vrábelem, se skládal sice jen z deseti závodníků a rozhodčího Jana Dvořáka, ale i přes to jsme si vedli více než skvěle.
I přes

to, že nám Lukáš Topol nezískal žádnou medaili v tulech ani matsogi (žáci do 150 cm), ho musíme pochválit, protože se pral moc pěkně – a to byl jeho první zápas! V technických sestavách (žákyně 4. až 3. kup) obsadily první dvě příčky vítězů, jako vždy, Dominika Bardonová a Ivana Hřebačková. V matsogi se Ivana tentokrát bohužel neumístila. V polovině zápasu se jí totiž udělalo nevolno, a proto musela zápas ukončit. I Monika Junová cvičila velmi hezky. V tulech sice neporazila soupeřku z domácího týmu, ale i tak získala 3. místo. Zato v matsogi (žákyně do 150 cm), kde nám Monika získala další 3. místo, nám dokázala, že tento zápas určitě nebyl poslední. Linda Deutschová, která těmito závody zakončila své působení v žácích, v technických sestavách (2. až 1. kup) hravě vyřadila všechny soupeřky. I v matsogi (do 53 kg) dokázala, že si s ní není radno zahrávat. Jedna ze soupeřek dokonce odstoupila po 25 sekundách! Finále bylo pro Lindu hračkou, a tak získala druhou zlatou medaili a titul nejúspěšnější žákyně.

Ani naši junioři nezůstali ve sbírání medailí pozadu. Pavel Zavadil získal v technických sestavách 2. místo – bohužel se mu nepodařilo porazit reprezentanta Tomáše Matějku. Zato v matsogi (do 58 kg) nás Pavel velice mile překvapil. Do zápasu s poměrně těžkým soupeřem šel s naprostou odhodlaností, a díky překonanému strachu zápas vyhrál a získal krásné třetí místo. Nejúspěšnější juniorkou se stala Lucie Kolmanová, která v technických sestavách porazila všechny své soupeřky s naprostým přehledem a i v matsogi (do 53 kg) si poražením slovinské soupeřky a ve finále i Martiny Bardonové obhájila svou první pozici. I tak ale musíme pochválit Martinu, která překonala strach a dostala se až do finále, a to poražením kapitánky dívčího týmu z Frýdku – Místku.

Náš oddíl (který získal 5 zlatých, 3 stříbrné a 5 bronzových medailí + dvě nejúspěšnější závodnice, které získaly nádherné poháry) se stal z 24 oddílů nejúspěšnějším.


Článek pro Vás napsala Lucie Kolmanová



Kompletní výsledkové listiny ZDE (RTF).

Tagy:

Komentáře (0)



TAEKWONDO
Kontakt: Ondřej Vrábel, tel.: 777-011-692, sonkal@taekwondo.cz
Adresa pro korespondenci: Sonkal z.s., Jiránkova 1137/1, 163 00 Praha 6,
Za finanční podpory
Hlavního města Prahy
Za finanční podpory
Národní sportovní
agentury
Za finanční podpory
Městské části Praha 14