TAEKWON-DO
Home / 2007 / Sekce informujeme / Více než 40 účastníků semináře
30.3.2007 / Mezinárodní seminář s Mistrem Hwang Ho Yongem (VIII. dan)

Více než 40 účastníků semináře



Přes 40 účastníků se sjelo do Prahy na mezinárodní seminář s Mistrem Hwang Ho Yongem (VIII. dan), aby zde společně od pátku do něděle trénovalo. Účast měla i mezinárodní charakter v podobě taekwondistů z Polska a Švýcarska. Mistr Hwang během 11 od trénovaných hodin postupně probral techniky ze sestav Chon-Ji až Choi-Yong, dále celý systém sparringu (Sambo, Ibo, Ilbo, Ban-jaju a Jaju matsogi), speciální techniky, silové přerážení a rovněž sebeobrana + sebeobrana proti noži. Vzhledem k obsahu semináře nebyl čas na zbytečně prodlevy a všechny tréninky tak měly velmi dobry spád. V sobotu večer uspořádala škola Hosinsool, která celý seminář organizovala, společenský večer kdy se podávala tradiční korejská jídla a jako doprovod byla projekce Taekwon-do videí. Sonkal měl na tomto mezinárodním semináři zastoupení v dvojici třetích danů - Ondřej Vrábel a Pavel Bareš.
V samém závěru semináře, v neděli odpoledne, byly na programu zkoušky. Nejprve absolvovali zkousky na II. a III. dan taekwondisté z Polska a po té již následovala sedmička uchazečů z ČR o IV. dan. Úspěšní žadatelé o tento stupeň se budou posléze nazývat instruktory (sabon). Sedmičku uchazečů tvořili - Petr Smejkal (Toi-Gae Praha), Ondřej Vrábel (Sonkal Praha), Jana Mikulenková, Marek Lazor (oba Il-Dong Ostrava), Libor Macháň (Brno), Miroslav Sýkora (TKD Frýdek-Místek) a Jozef Juhás (Joomuk Frýdek-Místek). Za zmínku stojí především výkony pana Juháse, který 11. dubna oslaví již 61. narozeniny. Jeho výkony jsou skvělým příkladem nezkrotného ducha a vytrvalosti!
Dle čerstvých oficiálních výsledků bylo všech 7 adeptů úspěšných, gratulujeme! Ondřej Vrábel získal za předvedený výkon pěkných 65 bodů a právem IV. dan.

Tagy:

Komentáře (0)



TAEKWONDO
Kontakt: Ondřej Vrábel, tel.: 777-011-692, sonkal@taekwondo.cz
Adresa pro korespondenci: Sonkal z.s., Jiránkova 1137/1, 163 00 Praha 6,
Za finanční podpory
Hlavního města Prahy
Za finanční podpory
Národní sportovní
agentury
Za finanční podpory
Městské části Praha 14