TAEKWON-DO
Home / 2020 / Sekce závodíme / Úspěšný start do nové soutěžní sezóny
23.2.2020 / Pohár Českého svazu Taekwon-Do ITF

Úspěšný start do nové soutěžní sezóny


Po šesti letech se do Třeboně vrátila oficiální soutěž Českého svazu Taekwon-Do ITF a bylo to opět Pohárové klání, které soutěžícím přináší více zápasů. Do třeboňské haly se sjelo 300 závodníků z mnoha škol našeho Svazu, aby otestovalo soutěžní formu před blížícím se mezinárodním turnajem Czech Open.

Sonkal zastupovalo 25 závodníků ve všech třech věkových skupinách a celkové mohu jejich vystoupení hodnotit kladně. Mnoho z nich se utkalo v nových kategoriích díky zkouškám na vyšší technické stupně a také díky zestárnutí :-) Soutěž měl celkem slušný spád, ale v odpolední části se už začal projevovat nízký počet rozhodčích a v některých případech také jejích nižší kvalita či malé zkušenosti.

Ze Sonkaláků se nejvíce dařilo našim tradičním oporám - Ondra Faltin, Honza Veškrna, Jana Kovářová a Jirka Novák získali poháry pro nejúspěšnější jednotlivce a Sonkal výrazně přiblížili k celkovému prvenství v pořadí škol. Z dalších výkonů bych rád vyzdvihl výkon nováčků ve sportovním boji - Marek Mach a Anežka Bičíková. Jistě se mají co učit, ale teď to skvěle nahrazují nebojácností a chutí bojovat :-)

Na přelomu února a března se sonkalácká výprava vydá na druhé letošní závody - Czech Open v Nymburce bude velkým testem před dubnovým Mistrovstvím Evropy. A pro Czech Open platí několik mimochodem - budeme testovat náš koncept natáčení videí, který připravujeme pro právě pro evropský šampionát v Praze. Ty další mimochodem si zatím necháme v rukávu, ale zahrnují dvě technické novinky v oblasti videí. V TipSport aréně budeme nejen natáčet videa, ale i pořádně fotit! Budeme mít početný tým pro focení a také zpracování pořízených záběrů! S novinkami vás dopředu seznámíme, ale již teď s hrdostí mohu říct, že něco takového v taekwondu ještě nebylo ;-)


Závodů se náš oddíl účastní pravidelně a to nejen v České republice. Učíme nejen sport, ale bojové umění v celé jeho šíři. Cílem je zdravý životní styl, zlepšování kondice, techniky a sebeobrana. Nábor pro děti, mládež a dospělé probíhá po celý rok v našich tělocvičnách – Černý Most, Petřiny, Horní Počernice, Hloubětín, Velké Přílepy. Informace k náboru zde
Tagy:

Komentáře (0)



TAEKWONDO
Kontakt: Ondřej Vrábel, tel.: 777-011-692, sonkal@taekwondo.cz
Adresa pro korespondenci: Sonkal z.s., Jiránkova 1137/1, 163 00 Praha 6,
Za finanční podpory
Hlavního města Prahy
Za finanční podpory
Národní sportovní
agentury
Za finanční podpory
Městské části Praha 14