TAEKWON-DO
Home / 2020 / Sekce informujeme / Úspěšná "Vánočka"
7.1.2020 / Vánoční exhibice Taekwon-Do a dobročinná sbírka

Úspěšná "Vánočka"


Rok se sešel s rokem a před námi byl závěrečný taekwondistický quest, tedy úkol, v podobě Vánoční exhibice. Pozitivní zkušenosti roku 2018 nás směřovali k opětovnému uspořádání v prostorách Divadla Horní Počernice. Bohužel člověk míní osud mění se v praxi ukázalo již na začátku letních prázdnin, kdy tato možnost padla z důvodu dlouhodobé rekonstrukce Divadla.

Naše volba nakonec padla na Plechárnu na Černém Mostě. Úvodem je dobré říci, že to nebyla vůbec špatná varianta - zajímavé prostředí, možnost občerstvení, v dosahu materiální základny ZŠ Vybíralova a hlavně velmi ochotný personál samotné Plechárny! Úderem 17. hodiny jsme začali nakládat tatami u tělocvičny, člověk by nevěřil kolik se ho vejde do Octavie Combi :-D V 17:30 se začali v Plechárně houfovat účastníci a v 18:00 se začalo zkoušet co, kde, kdy a jak bude exhibovat.

Před 19. hodinou bylo v Plechárně krásně útulno... no spíš narváno :-D Protože mne den před tím sejmulo velmi slušně nachlazení, raději jsem obstaral jen úvodní přivítání a odebral se do davu zachytávat obrazové výjevy do digitální podoby. Úlohu průvodce exhibicí převzal Pavel Šnábl, což zvládl velmi dobře!

Během exhibice se na tatami vystřídali zástupci všech našich pěti tělocvičen. Po celou dobu bylo na co koukat, ať se jednalo o roztomilé předškoláky nebo husťáky a husťačky z náborových skupin, kteří jsou prvním či druhým rokem školou povinní, a patřičný punc kvality tomu dávali vystoupení černý pásků. A to nejen našich sonkaláckých, ale i těch hostujících – Přema Šesták a Eliška Máchová.

Exhibici tentokrát mohu hodnotit více z pozice diváka a jsem rád, že teenageři s barevnými a černými pásky zkouší nové a obtížné věci, ale méně jsem rád, že starší a vyšší dan se spokojí s tím co předvádí řadu let, či to co není pro jejich technický stupeň velká výzva. V tomto ohledu doufám, že bude Vánoční exhibice s dvěma dvacítkama v názvu ještě pestřejší a pro diváky zajímavější!

Závěr exhibice patřil vyhlašování našich nejúspěšnějších závodníků celkového hodnocení:
1. místo - Tereza Štekerová (1. místo senioři/seniorky)
2. místo - Jan Veškrna (1. místo junioři/juniorky)
3. místo - Ondřej Faltin
Lea Rathouská - 1. místo žáci/žákyně

A nezapomněli jsme ani ocenit rodiče, kteří nám nejvíce pomáhají – Věra a Jirka Novákoví, a Tomi Trunška! Osobní poděkování také mířilo trojici věrných pomocníků Jirka Faltin, Pavel Zavadil a Pavel Šnábl, bez nich bych nestíhal i to co stíhám s vypětím sil.

Závěr exhibice patřil projekci video sestřihu roku 2019, který připravil Alex Mach. Alex se ve druhé části roku aktivně vrhl na video tvorbu a toto není jediný sestřih, který má na svědomí. Sestřih je poctou všem sonkaláckým trenérům, závodníků a členům za jejich celoroční práci!

Všichni přítomní si po skončení mohli zakoupit charitativní taekwondistický kalendář. Přímo na exhibici se nám pro malého Maxíka podařilo vybrat 14.043 Kč! Suma je to parádní a potěšující bylo, že se noví majitelé vrhli na tři přítomné aktéry kalendáře, aby jim své fotografie podepsali! :-)

Divákům děkujeme za účast a hlasitou podporu. Věřím, že v prosinci 2020 si akci zopakujeme!
Tagy:

Komentáře (0)



TAEKWONDO
Kontakt: Ondřej Vrábel, tel.: 777-011-692, sonkal@taekwondo.cz
Adresa pro korespondenci: Sonkal z.s., Jiránkova 1137/1, 163 00 Praha 6,
Za finanční podpory
Hlavního města Prahy
Za finanční podpory
Národní sportovní
agentury
Za finanční podpory
Městské části Praha 14