TAEKWON-DO
Home / 2016 / Sekce závodíme / Unijní republika
16.6.2016 / Otevřené mistrovství České republiky České národní Unie TKD

Unijní republika

Stihnout dvě soutěže v jeden den jsme ještě nezkusili a protože do Nymburka na STMka se vydali žáci a junioři, tak jsme si řekli, že zkusíme do Benátek vyslat hlavně seniory a naše reprezentantky. A co tam? Otevřené Mistrovství ČR organizované Českou národní unii Taekwon-do, tedy další národní federací našeho bojového umění.
Soutěži předcházela ranní registrace a vážení a po krátkém slavnostním nástupu se rozběhla soutěž v sestavách jednotlivců. Naše učinkování bylo v této disciplín stylem start = vítězství, kdy zlaté medaile obstarali - Edita Zelinková, Egor Popov, Pavel Zavadil, Tereza Žilinská a Tereza Štekerová. Na tomto mistrovství proběhla i kategorie smíšených týmů v sestavách. Do té jsme nasadili pětici našich černých pásků a bylo z toho opětovné tulové zlato.

Ve sportovním boji jsme měli zastoupení o něco méně početné, ale zlato přidala Terka Štekerová, Egor Popov a Jirka Huml. Ve speciálních technikách si Štekerka vyskákala zlato splněním nominační techniky a Jirka Huml přeskákal Pavla Zavadila. Další zlato bylo přidáno opět Štekerkou v silovém přerážení juniorek.

Mnoho kategorií sestav a hlavně matsogi bylo bohužel nepočetně obsazených a konkurenci tvořili buď sami sonkaláci nebo další členové našeho svazu z jiných škol, případně soutěžící z České asociace Taekwon-Do (třetí federace v ČR). Přesto všechno pro naše závodníky velmi dobré zkušenosti a seznámení se s jiným stylem organizace soutěží.

Na závěr byli vyhlášení nejúspěšnější jednotlivci - Jiří Huml (senior), Tereza Žilinská (seniorka) a Tereza Štekerová (juniorka).





Závodů se náš oddíl účastní pravidelně a to nejen v České republice. Učíme nejen sport, ale bojové umění v celé jeho šíři. Cílem je zdravý životní styl, zlepšování kondice, techniky a sebeobrana. Nábor pro děti, mládež a dospělé probíhá po celý rok v našich tělocvičnách na Černém Mostě, Petřinách a v Horních Počernicích. Informace k náboru zde
Tagy:

Komentáře (0)



TAEKWONDO
Kontakt: Ondřej Vrábel, tel.: 777-011-692, sonkal@taekwondo.cz
Adresa pro korespondenci: Sonkal z.s., Jiránkova 1137/1, 163 00 Praha 6,
Za finanční podpory
Hlavního města Prahy
Za finanční podpory
Národní sportovní
agentury
Za finanční podpory
Městské části Praha 14