TAEKWON-DO
Home / 2012 / Sekce závodíme / Týmová soutěž, jak ji vidí Honza
25.10.2012 / Brno Team Open ( propozice a přihláška )1 komentář

Týmová soutěž, jak ji vidí Honza

Nedělního časného jitra 21. 10. 2012 jsme vyráželi v hrůzostrašném čase (na to, že byla neděle) 6:30. Tři auta vyjížděla z Černého mostu, jedno z Červeného Vrchu (kousek od Dejvic, pro ty, kdo nevědí). Jeli jsme tedy celkem čtyřmi auty a srazili jsme se až na místě v Tesla aréně v Brně.
Když jsme dorazili, bylo již připravené tatami a stolky rozhodčích. Někteří z nás si také museli dovézt rozhodcovské obleky, aby v době, kdy nesoutěžili, rozhodovali o osudu jiných týmů, většinou žákovských.

Soutěž tradičně započala nástupem týmů, kterých bylo letošního roku menší počet než v letech předešlých. Důvodem toho prý byly závody STM, které se konaly o týden dříve a z nichž si mnoho závodníků odvezlo nějaká zranění, která jim znemožnila účast na týmových závodech.

Jako první začala soutěžit kategorie žáků a žákyň, ve kterých náš oddíl žádné zastoupení neměl. Kategorie žáků měla nejvíce účastníků a jejich soutěžení trvalo nejdéle. Žákyně byly v menším počtu, tak byly hotové rychleji a hned po nich nastoupily k závodu juniorky. Soutěžilo se každý s každým v obou disciplínách ve všech kategoriích. My jsme měli opravdu silný tým tvořený z pohledných a tvrdých dívek – Kristýna Hudková, Veronika Holečková a Kobra Žilinská starší (Terka). Ve své kategorii měli proti sobě pouze jeden tým V tulech a dva týmy na matsogi. Svoje soupeřky porazili v obou disciplínách, tudíž získali dvě zlata a stejný výkon předvedli také v seniorské kategorii.

Juniorský tým chlapců si nevedl o mnoho hůře. Složení – Humloš, Veverčák, Franta Sakař, Martin Bičovský a Pavel Zacharuk. V tulech získali první místo a v matsogi po tvrdém souboji nakonec také. Pavel Zacharuk při zápase utrpěl (snad ne závažné) zranění, když byl patou svého soupeře nakopnut do bederní části zad. Jinak ale vše dopadlo bez problémů.

Po krátké obědové přestávce se mnozí rozhodčí převlíkli do soutěžních úborů a jali se role závodníků. Ženský tým – Monika Junová, Kristýna Hudková, Veronika Holečková a na matsogi posila Kobra Žilinská :-). Opět měli proti sobě jen jednoho soupeře a výsledek dopadl tak, jak bylo zmíněno výše.

A konečně se dostalo na mužský tým. Na tuly složení – Vóďa, Šnáblik, Michal Zacharuk, Humloš a Renda Čapek. matsogi totéž plus doplněný o mou maličkost. (Jinak v době, kdy ostatní soutěžili nebo rozhodovali, já byl pověřen natáčením videí. To jen, že jsem se neflákal :-)).

V tulech proti nám stáli dva soupeři. Jedním byla Třebíč a druhý už nevím. Naši chlapci byli opět úspěšnější než ti z druhých týmů, proto jsme i my v této disciplíně vyhráli zlato. Třebíč byla druhá. matsogi již pro nás nebylo tolik úspěšné, ale musím zastat názor, že jsme se neprali nijak špatně. Na matsogi bylo týmů více. Stálo proti nám pět soupeřů a tak jsme byli rozděleni do dvou skupin po třech týmech. V každé skupině se soutěžilo každý s každým.

Vítězové z obou skupin se poté utkali ve finále. Týmy s jednou výhrou se utkaly o třetí místo. Ti co prohráli s oběma týmy již nesoutěžili. Náš tým nastoupil prvně proti Brnu B, poté proti Opavě. Ve druhé skupině soupeřilo Brno A, Třebíč a třetí si nepamatuju.
Umístění matsogi – 1. Brno A, 2. Brno B, 3. Třebíč.

My jsme, bohužel, byli bez medaile. Ale měli jsme alespoň radost z výkonu. Alespoň teda já.

Na zpáteční cestě byla ještě tradiční zastávka v McDonaldu a pak už se štrádovalo domů. Nevím, jak ostatní auta, ale my z Petřin jsme se dostali domů kolem 20:30.
Toť je ode mne vše.
Tagy:

Komentáře (1)


Pavel Šnábl

vloženo 3.1.2013 ve 13:16
Pěknej článek (přečet jsem si ho až teď, když jsem ho překládal )

TAEKWONDO
Kontakt: Ondřej Vrábel, tel.: 777-011-692, sonkal@taekwondo.cz
Adresa pro korespondenci: Sonkal z.s., Jiránkova 1137/1, 163 00 Praha 6,
Za finanční podpory
Hlavního města Prahy
Za finanční podpory
Národní sportovní
agentury
Za finanční podpory
Městské části Praha 14