TAEKWON-DO
Home / 2015 / Sekce informujeme / Třikrát stejně, ale pokaždé jinak
16.12.2015 / Republikový technický seminář

Třikrát stejně, ale pokaždé jinak


Rok se sešel s rokem a už máme na krku opět předvánoční shon, který čítá dohánění různých restů, shánění dárků, pečení cukroví, smýčení všeho možného a nemožného a pro nás taekwondisty již tradiční předvánoční setkání. Stejně jako v posledních dvou letech jsme se vydali do Brna na republikový technický seminář.

Technické oddělení Českého svazu Taekwon-Do ITF tentokrát připravilo inovaci tradičního schématu. Dříve nám k cvičení stačila jedna tělocvična, resp. hala. Poslední dva semináře jsme již potřebovali tělocvičny dvě a letos jsme to zvětšili na tři. Pokud to takto půjde dál, tak za 5 let obsadíme v Brně všechny dostupné tělocvičny :-D

Program byl letos mimořádně pestrý - úvodní část obstaral Velmistr Hwang Ho-yong, který provedl zevrubnou kontrolu přítomných oddílů. Ale již počet 130+ taekwondistů dával tušit, že chybí velmi málo škol, což se za krátko potvrdilo. Poté proběhlo velmi svižné rozdělení do tří skupin (červené pásky, I. + II. dany a III. a vyšší dany) a každá skupina anektovala jednu tělocvičnu, kde je čekal vždy hodinový program.

Jednotlivé bloky měly následující náplně:
1. Sebeobrana pod vedením Martina Zámečníka (VI. dan) a Milana Prokeše (V. dan)
2. Méně frekventované kopy a speciální techniky - Rostislav Kaňka (VII. dan) a Ondřej Vrábel (VI. dan)
3. Sportovní boj, kombinace a pohyb - Petr Poklop (VI. dan) a Libor Macháň (V. dan)

Nejvyšší technické stupně byli ošizeny o sportovní boj, ale náhradu měli více než dostatečnou - Velmistr Hwang jim věnoval dávku drilu sestav na IV. a V. dan!

Hodinové bloky se ukázaly jako neúprosně krátké a trénink všem vždy velmi rychle utekl a nezbývalo než se přesunout do další tělocvičny a hltat další lekci.

Úplný závěr patřil společnému zacvičení několika základních technik nohou a rukou pod taktovkou Velmistra. Následovalo lehce komplikované focení obrazně řečeno tisícihlavé saně. No snad se nakonec všichni na společné fotce najdou :)

Přestože jsem se podílel na vedené bloku dva, tak i pro mne to bylo velmi podnětné a přínosné. Již teď se těším co se bude dít za 360 dní při republikovém seminář 2016! Pilně cvičte a určitě na takovou akci vyrazte také, protože vás to skvěle nabije do dalšího cvičení našeho skvělého bojového umění, jakým bezesporu Taekwon-Do je! A to, že jste nyní začátečník a berete to spíše jako sportovní kroužek, tak to neznamená, že za rok či dva, nemůžete stát na semináři také






Pravidelné tréninky, kde vyučujeme sportovní Taekwon-do i sebeobranu probíhají v našich pobočkách na Černém Mostě, Petřinách a Horních Počernicích- Informace k náboru zde . Proč ještě necvičíš?
Tagy:

Komentáře (0)



TAEKWONDO
Kontakt: Ondřej Vrábel, tel.: 777-011-692, sonkal@taekwondo.cz
Adresa pro korespondenci: Sonkal z.s., Jiránkova 1137/1, 163 00 Praha 6,
Za finanční podpory
Hlavního města Prahy
Za finanční podpory
Národní sportovní
agentury
Za finanční podpory
Městské části Praha 14