TAEKWON-DO
Home / 2007 / Sekce závodíme / Třídenní soutěžní maratón Taekwon-do
9.11.2007 / Mistrovství České republiky žáků, juniorů, seniorů a veteránů

Třídenní soutěžní maratón Taekwon-do



Mistrovství České republiky 2007 bylo hned v několika směrech jedinečné. Prvním unikem byla délka samotného turnaje, kdy v předchozích letech byla soutěžní klání rozvržena do dvou soutěžních dnů. V letošním roce čítal šampionát hned 3 soutěžní dny. Další novinkou pak bylo oficiální zařazení veteránské věkové skupiny do řádného programu a třetí novinkou pak byla 5. disciplína Taekwon-do ITF - sebeobrana.

Ale pojďme pěkně popořadě. Tři soutěžní dny si vyžádalo přidání veteránů a sebeobrany. Pátek byl výhradně určen soutěžním kláním žáků a veteránů. Sobota pak patřila juniorům a v podvečer i nové disciplíně sebeobraně. Završení celého Mistrovství v neděli obstarali senioři. Uvedené rozvržení soutěže mě

lo velmi pozitivní vliv na poklidný průběh veškerých soutěžních klání a také zařazení oddělených finále vybraných kategorií technických sestav a sportovního boje v sobotu i neděli.



Po zdravotních komplikacích z podzimního soustředění nakonec do soutěže zasáhlo 30 sonkaláků s tím, že pro některé byla účast na republikovém mistrovství soutěžní premiérou. Protože závodní tým našeho oddílu nemá zatím žádné závodníky ve veteránské skupině, břímě medailové odpovědnosti leželo na našich nejmladších - žácích. Mezi naše překvapivé medailové úspěchy lze zcela jistě zařadit 3. místo Kristýny Hudkové (tul žákyně 6.-5. kup). Kristýna dokázala velmi dobře prodat svoji tréninkovou píli a bronzová medaile je jistě velmi dobrou motivací do budoucna. Velkou radost nám udělala i Saša Reynaudová, která překonala svoje obavy ze sportovního boje a skalp 2 soupeřek z váhové kategorie do 32kg je velmi cenný. Zlatá medaile pak ještě více. Saša, Kristýna a Veronika Holečková se pak přičinily o druhou zlatou medaili z prvního dne Mistrovství, když nenašly konkurenci ve speciálních technikách týmů žákyň.



Druhý soutěžní den přišli na řadu naši junioři a juniorky. Mezi děvčaty jak v jednotlivcích tak i v družstvech chyběla čerstvá trojnásobná Mistryně Evropy Linda Deutschová, která léčí zranění zad z přípravy na evropský šampionát. Jedinou zlatou medaili pro Sonkal v sobotu získala Aneta Hemerová v kategorii juniorek I. dan a vyšší. Přestože by se dalo říci, že černá barva na Anety pásku a lemech jejího doboku ještě nezaschla (zkoušky na I. dan skládala v polovině září), tak na jejích výkonech to nebylo nijak znát. Postupně prošla přes několik zkušenějších závodnic až do finále, kde porazila svoji reprezentační kolegyni Katku Bokovou.

Přestože sobota žádné další zlaté medaile nepřinesla, za úspěch lze označit tři druhá místa ve sportovním boji - Tomáš Vodička (junioři B -69kg), Ivana Hřebačková (juniorky A -58kg) a Monika Junová (juniorky A -64kg). Zejména v případě Moniky bylo ke zlaté medaili velmi blízko, protože finále skončilo po 2 kolech nerozhodným výsledkem a prodloužení vypadalo rovněž hodně nadějně! Sami se o tom můžete přesvědčit ve videogalerii.



Třetí a závěrečný den patřil, jak jsme již avizovali seniorské věkové skupině. Dvě zlaté medaile se podařilo sonkalákům vybojovat v technických sestavách - nováček v závodním týmu Ota Kotrhonz nedal svým soupeřům mezi žlutými a zelenými pásky nejmenší šanci, zlato mu náleží po právu. Druhé zlato má na svědomí Milan Fulmek, který v kategorii červených pásků není rozhodně nováčkem. Milan letos však poprvé soutěžil mezi seniory a hned na poprvé je z toho zlatá medaile. Třetí místo ve stejné kategorii získal Martin Beneš, který těsně prohrál právě v semifinále s Mílou. Ve sportovním boji seniorek B do 63kg bojovala Kristýna Štěpánková velmi srdnatě a přestože byl její váhový deficit mnohdy i více než 10 kilogramů, zlatá medaile je zasloužené. Poslední zlatý kov má na svědomí Martina Kolandová, která skvěle zúročila svoji vysokou postavu ve speciálních technikách seniorek technické skupiny B. Třetí pozice ve stejné kategorii patří Kristýně Štěpánkové, která spolu se stříbrem z technických sestav dokompletovala svoji medailovou sbírku.



V celkovém hodnocení oddílu Sonkal obsadil 8. místo což je oproti loňskému skvělému 2. místu výrazný posun směrem dolu, ale mnohé premiéry ve starších věkových skupinách jsou pro nás příslibem do dalších let.



Prohlédněte si 403 fotografií a rovněž kompletní výsledky našich závodníků.



13 videí z Mistrovství České republiky si můžete stáhnout ve videogalerii.

Tagy:

Komentáře (0)