TAEKWON-DO
Home / 2011 / Sekce závodíme / Třeboňský kapr loven po třetí
8.12.2011 / Třeboň Open - žáci, junioři a senioři (tul, matsogi, t-ki a wirok) ( propozice a přihláška )

Třeboňský kapr loven po třetí

Soutěžní klání v třeboňské hale mají v historii českého taekwonda své pevné kořeny a na konci listopadu se uskutečnil již třetí ročník mezinárodní soutěže Třeboň Open. V minulých letech jsme na třeboňských tatami měli možnost shlédnout taekwondisty z
e Slovenska, Slovinska, Chorvatska a Běloruska. Letošní ročník byl ve znamení účasti slovenských a slovinských oddílů.



Po nezbytné páteční registraci, vážení, ubytování a kontrolách závodníků zda jsou zařazeni ve správných kategoriích, vypuklo to pravé závodní peklo v sobotu s úderem osmé hodiny a třicáté minuty. Třeboňská soutěž má proti těm svazovým několik úprav, ale tou nejvýznamnější je, že každý soutěžící může závodit i ve vyšších kategoriích. Tedy v sestavách junior mezi seniory a nebo modrý pásek mezi červenými. Ve sportovním boji je to pak opět o startu mezi staršími, ale častěji o vyšší hmotnostní kategorii. Pro ročník 2011 to vše znamenalo, že se do soutěžení zapojilo přes 200 závodníků.



Dopolední blok plný velmi pěkných klání v sestavách příjemně ubíhal a postupně jej na soutěžní ploše začali nahrazovat speciální techniky, silové přerážení a především sportovní boj. Ve sportovním boji se v mnoha kategoriích ve výborném světle ukázali členové juniorské reprezentace, která tuto soutěž již druhým rokem pojímá jako přípravu a také testování nových adeptů.




Na odpoledne pořádající třeboňský oddíl připravil na centrálním tatami několik finalových utkání, které byly proloženy atraktivním vystoupením dívčí taneční skupiny z Českých Budějovic. Závěrečného předávání medailí se zhostili sponzoři, kteří Třeboň Open finančně či materiálně tradičně podporují a za to jim patří velký dík. Poháry nejúspěšnějším oddílům předal starosta Třeboně Jiří Houdek, který si pochvaloval jaká na závodech panuje skvělá atmosféra a vše se odehrává ve velmi přátelském duchu.



Poháry pro nejúspěšnější jednotlivce panují do rukou:
  • Terezy Žilinské (Sonkal) – žákyně

  • Honzy Kováře (GBHS) – žák

  • Veroniky Kokášové (Silla) – juniorka

  • Marka Mojžíška (TKD Frýdek-Místek) – junior

  • Hanky Hanouskové (Tong-Il) – seniorka

  • Adama Chlebka (Karviná) – senior





  • Třemi nejúspěšnějšími školami byly vyhlášeny a z rukou pana starost převzaly poháry
    1. Taekwon-Do ITF Sonkal Praha

    2. Silla

    3. Tong-Il České Budějovice



    Kolem 19. hodiny bylo dobojováno, předáno vše co mělo být předáno a uklizeno. Taekwondisty na palubovce vystřídala parta fotbalistů a sportovní koloběh běžel dál. My se můžeme již teď těšit na Třeboň Open s pořadovým číslem 4, který se bude konat 1. prosince 2012.
    Tagy:

    Komentáře (0)


    
    TAEKWONDO
    Kontakt: Ondřej Vrábel, tel.: 777-011-692, sonkal@taekwondo.cz
    Adresa pro korespondenci: Sonkal z.s., Jiránkova 1137/1, 163 00 Praha 6,
    Za finanční podpory
    Hlavního města Prahy
    Za finanční podpory
    Národní sportovní
    agentury
    Za finanční podpory
    Městské části Praha 14