TAEKWON-DO
Home / 2022 / Sekce závodíme / Srbská mise
13.12.2022 / 15. Serbia Open

Srbská mise


v pátek 18. října jsme se vydali z Prahy za naší první účastí na Serbia Open, který se již po patnácté konal v druhém největším městě Srbska Novi Sad. 11 závodníků ve dvou autech se vydalo na cestu 800km dlouhou, ale díky nonstop jízdě po dálnicích Česka, Slovenska, Maďarska a Srbska to nebylo tak hrozné jak by se podle kilometrů mohlo zdát. S několika krátkými přestávky jsme do místa konání dorazili kolem půl sedmé. Následovalo ubytování, vážení a večeře v hotelu. Večer jsme ještě stihli procházku po centru města, které je velmi pěkné a na malém prostoru skýtá hned několik zajímavých historických budov!

Sobota patřila soutěži a našim závodníkům se dařilo velmi slušně, zároveň měla celá soutěž velmi dobrý spád. Výčet jednotlivých medailí nebudeme uvádět, na ten se podívejte do sekce úspěchy. Velkým přínosem celého turnaje byla velmi zajímavá konkurence, která zahrnovala závodníky Bulharska, Řecka, Slovinska, Bosny a Hercegoviny, Chorvatska, Maďarska, Rakouska a domácích Srbů. Protože soutěžících bylo kolem tří set, tak se soutěž protáhla do večerních hodin, tak jsme narychlo ulovili večeři v McDonaldu sousedícího nákupního centra. Následoval přesun do postelí, abychom ráno mohli vyrazit na zpáteční cestu.

Na tu jsme se vydali v 9 hodin a Srbsko se s námi loučilo slušnou mlhou. Ta se rozplynula před srbsko-maďarskými hranicemi, který jsme si užili víc než dost. V souvislosti se sílící nelegální migrací do Evropy, především Evropské Unie jsou kontroly z maďarské strany velmi pečlivé. Cca 500 metrů dlouhou kolonu jsme proskákali za pouhé tři hodiny. No pro všechny velmi zajímavý zážitek. Zbytek cesty probíhal v poklidu a maďarské KFC zajistilo přísun stravy na zbytek dne. Do Prahy jsme přijeli kolem 19:30 a rozutekli se do svých domovů :-)

Ještě jeden poznatek z celé cesty - nejhorší cestování bylo v ČR! Tolik řidičů řídících velmi agresivně a brzdících těsně za nárazníkem ze 160+ km/hod. jsme nikde jinde nezaznamenali! V Maďarsku bylo na dvouproudé dálnici daleko více kamiónů než u nás, ale kromě pár výjimek tam jedou všichni povolených 130. Prostě v něčem musíme být nej... Škoda, že to je často v negativních věcech :-(
Tagy:

Komentáře (0)



TAEKWONDO
Kontakt: Ondřej Vrábel, tel.: 777-011-692, sonkal@taekwondo.cz
Adresa pro korespondenci: Sonkal z.s., Jiránkova 1137/1, 163 00 Praha 6,
Za finanční podpory
Hlavního města Prahy
Za finanční podpory
Národní sportovní
agentury
Za finanční podpory
Městské části Praha 14