TAEKWON-DO
Home / 2006 / Sekce informujeme / Soustředění na sněhu
8.2.2006 / XXI. Oddílové soustředění

Soustředění na sněhu



Na začátku února se na 46 taekwondistů vydalo na první čistě zimní soustředění do Zákup, které leží několik kilometrů od České Lípy. V Zákupech jsme měli soustředění již před několika lety a proto padla volba právě na ně. Společně se sonkaláky se na čtyři dny trvající Taekwon-do maratón vydalo i 6 taekwondistů ze Švýcarska, vedených naším starým známým - Peterem Reganem.

Několik dnů po skončení soustředění budou následovat oddílové zkoušky na vyšší technické

stupně a tomu také z velké části odpovídalo zaměření tréninků. Jak je u našich soustředění v poslední době obvyklé došlo k rozdělení účastníků do dvou technických (páskových) skupin a jejich trénínky probíhaly odděleně. Trenérský tým tak čekal nápor celkem cca 7 hodin tréninků denně. Postupně se ve všech tréninkových jednotkách dostalo na důkladné procvičení základních technik, tulů, kopů, speciálních technik, wiroku a matsogi. Formy boje byly procvičeny od základních řízených - sambo, ibo a ilbo, přes polovolné - pan jaju, až po volné formy - jaju matsogi. Přestože času nakonec (jako vždy) bylo málo nechyběla ani sebeobrana. Pro zahřátí byl vetšinou volen v Sonkalu čím dál více populárnější basketbal, ale dostalo se rovněž na opičí dráhu, která výborně kombinuje vytrvalostní trénink s lehkým procvičením akrobacie a silovou zátěží konče - nehledě na to, že pro všechny nabízí tunu zábavy v podobě mnohdy krkolomného a směšného překonávání překážek. Na jedné z tréninkových jednotek nám ukázal Peter Regan svoji rozcvičku a naše obzory tak doznaly dalšího obohacení.


Když soustředění v pondělí končilo, nikomu se jako vždy nechtělo domů. Kéž by mohl být život jedním velkým soustředěním Taekwon-do :-)

Tagy:

Komentáře (0)



TAEKWONDO
Kontakt: Ondřej Vrábel, tel.: 777-011-692, sonkal@taekwondo.cz
Adresa pro korespondenci: Sonkal z.s., Jiránkova 1137/1, 163 00 Praha 6,
Za finanční podpory
Hlavního města Prahy
Za finanční podpory
Národní sportovní
agentury
Za finanční podpory
Městské části Praha 14