TAEKWON-DO
Home / 2005 / Sekce informujeme / Souhrn událostí za rok 2004
7.2.2005 / Závěrečná roční zpráva za rok 2004

Souhrn událostí za rok 2004

Závěrečná roční zpráva

Další rok je opět za námi a my si vám dovolujeme přinést sumarizaci roku 2004 v následujících odstavcích.



1. Sportovní úspěchy:
Účast našich závodníků v kompletním seriálu závodů pořádaných Českým svazem Taekwon-do patři již k tradicím našeho oddílu. Přestože se našim závodníkům a zá

vodnicím v loňském roce nepodařilo získat nejcennější domácí titul – Mistra České republiky – nevedlo se nám na soutěžních kolbištích vůbec špatně. Za zmínku stojí především úspěchy týmu žákyň na Mistrovství Čech a v 2. kole Mistrovství České republiky, kdy tento tým získal v obou soutěžích zlaté medaile ve všech třech disciplínách (technické sestavy, sportovní boj a speciální přerážecí techniky). Naše děvčata vybojovala první místo rovněž na Mistrovství ČR v roce 2003 a též v 1. Republikové soutěži STM v loňském roce. Přestože pro letošní rok dojde v tomto týmu ke značné obměně, jelikož 3 děvčata přecházejí do juniorské věkové skupiny, věříme, že i v novém složení dokážeme na tyto úspěchy navázat.
Skvěle si na Mistrovství Čech vedl i náš tým juniorek. Děvčata přestože nebyla v nejsilnějším možném složení a to se ještě v průběhu soutěže zranila Linda Deutschová vedla na výbornou. Postupně získala první místa v sestavách, speciálních technikách a sportovním boji. Na závěr přidala ještě stříbrnou medaili v silovém přerážení. Nejen úspěchy našich dívčích týmů, ale i jednotlivců vedla k zisku historického prvního místa v hodnocení oddílů na Mistrovství Čech!
O trochu hůře se pak děvčatům dařilo na Mistrovství ČR – zlaté medaile ze sportovního boje a speciálních technik, bronzové pak z technických sestav a silového přerážení.



V prosinci se v Českých Budějovicích uskutečnila tradiční soutěž – Vánoční turnaj mládeže školy Naeryo Chagi. Naši závodníci zde stejně jako v loňském roce vybojovali celkově první místo v soutěži oddílů.



Oproti roku předchozímu zastupovalo náš oddíl v českém reprezentačním týmu 5 zástupců – Hoang Huy (senior), Linda Deutschová, Lucie Kolmanová a Barbora Sýkorová (juniorky) a Pavel Zavadil (junior). S reprezentačním týmem na počátku roku vyrazili junioři a juniorky na mezinárodní soutěž ve Slovinsku. Linda a Bára zde získaly zlaté medaile v technických sestavách. Začátkem května se čtveřice členů našeho oddílu (Hoang, Linda, Lucka a Bára) vydali do metropole Bulharska, Sofie na Mistrovství Evropy juniorů a seniorů. Velmi dobře se dařilo našim děvčatům – Bára vybojovala 1. místo ve speciálních přerážecích technikách a ještě přidala 2. místo ve sportovním boji do 53kg. Všechna tři naše děvčata se pak zasloužila o 2. místo ve speciálních technikách soutěže týmů. Poslední akcí národního týmu pak bylo 6. Mistrovství světa juniorů, které se konalo v závěru července v Malajsii. Sonkal zde měl dvě děvčata – Báru Sýkorovou a Lucku Kolmanovou. Lindu Deutschovou o nominaci připravilo vážné zranění kotníků, které se přivodila během Mistrovství Čech. Báře se sice nepodařilo obhájit titul Mistryně světa ve speciálních technikách z Portorika, ale zisk stříbrné medaile ze sportovního boje do 53kg je velmi cenným úspěchem. Až ve finále podlehla korejské závodnici! Lucka i Bára vybojovala bronzové medaile ve sportovním boji a technických sestavách soutěže týmů. Bohužel vinou experimentů se soutěžními pravidly na tomto šampionátu chyběla týmová soutěž v silovém přeráženi a rovněž ve speciálních přerážecích technikách.



Nejvýznamnější úspěchy našich závodníků:

  • 2. místo Barbora Sýkorová sportovní boj do 53kg, Mistrovství světa juniorů

  • 1. místo Barbora Sýkorová speciální přerážecí techniky, Mistrovství Evropy

  • 2. místo Barbora Sýkorová sportovní boj do 53kg, Mistrovství Evropy

  • 1. místo Barbora Sýkorová technické sestavy, 1. Sun Open – Slovinsko

  • 1. místo Linda Deutschová technické sestavy, 1. Sun Open – Slovinsko

  • 2. místo Lucie Kolmanová technické sestavy, 1. Sun Open – Slovinsko

  • 2. místo Linda Deutschová sportovní boj, 1. Sun Open – Slovinsko

  • Nejúspěšnější oddíl Vánočního šampionátu mládeže

  • Nejúspěšnější oddíl Mistrovství Čech

  • Mistr oblasti Praha junior A – Pavel Zavadil

  • Mistr oblasti Praha žák – Jan Konár



  • Medailová bilance za rok 2004:

  • žáci 24-11-26 (zlaté-stříbrné-bronzové)

  • junioři 38-40-62

  • senioři 3-6-4

  • STM týmy 1-2-7



  • V letošním roce budou barvy národního týmu hájit Linda Deutschová a Lucie Kolmanová. Hoang Huy a Pavel Zavadil se rozhodli v národním týmu nepokračovat. Bára Sýkorová svoje působení v reprezentaci přerušila kvůli studiu ve Spojených státech. Linda a Lucka se budou snažit především o nominaci na letošní Mistrovství Evropy, které se koná v první polovině dubna v hlavním městě Irska – Dublinu.



    2. Soustředění:

    Jako již každý rok jsme i v loňské roce organizovali tři soustředění – jarní a podzimní, tzv. krátkodobá a pak letní – dlouhodobé. Během jarního soustředění jsme vyzkoušeli další lokalitu a to příjemné prostředí ubytovny při základní škole v Zákupech. Dobré podmínky dokreslila velká hala, kde by mohlo cvičit najednou více než 100 taekwondistů. Na letní soustředění jsme se vrátili opět vrátili do internátu v Malých Svatoňovicích. Podzimní pak bylo opět ve znamení testu nové lokality v jihočeském Borotíně. Letního a podzimního soustředění se opět zúčastnil Peter Regan ze Švýcarska. Jeho účast na našich soustředěních je pro nás vždy přínosná.
    Pro letošní rok máme naplánována tři soustředění – jarní, resp. Velikonoční soustředění v Radvanicích (5 dnů), letní opět v Malých Svatoňovicích (10 dnů) a konečně podzimní v Borotíně (4-5 dnů).






    3. Web:

    Vzhledem k nárůstu návštěvnosti našich internetových stránek jsme s konečnou platností zrušili statistiky Navrcholu.cz a přešli jsme plně na používání Toplistu. Přestože jsme v roce 2004 nepřekonali rekordní počet zobrazených stránek za jeden den, byli vytvořeny rekordy jiné. Například v březnu náš web navštívilo více než 10.000 návštěvníků (10.106). V listopadu jsme pak zaznamenali dosud nejvyšší počet shlédnutých stránek za jeden měsíc – 139.983. Poslední 4 měsíce roku 2004 byli vskutku rekordní, protože každý z těchto měsíců jsme měli přes 100.000 stránek a leden 2005 tuto sérii jen prodloužil.



    Statistiky roku 2004:

  • celkový počet shlédnutých stránek za rok 2004 byl 1.087.350 (v roce 2003 - 851.003)

  • celkový počet návštěvníků za rok 2004 byl 104.293 (2003 – 87.717)

  • přibylo 2407 nových fotografií



  • Celkem naše fotogalerie čítá 9703 fotografií a videogalerie 168 videí. V tomto roce nás především čeká překonání magické hranice 10.000 fotografií a dále bychom rádi doplnili sekci výuka o sestavy na IV. Dan – Sam-Il, Yoo-Sin a Choi-Yong. Fotografování nových technik z těchto sestav máme předběžně naplánováno na duben až květen.



    4. Ostatní:

    Rok 2004 znamenal rovněž obohacení skupiny našich černých pásků. Linda Deutschová, Bára Sýkorová a Lucka Kolmanová společně s dalšími členy reprezentačního týmu úspěšně složili zkoušku na I. dan. V přípravě na I. dan aktuálně je pouze Martin Hlůže, ale v průběhu tohoto roku by jej mohlo doplnit hned několik Sonkaláků, kteří jsou nyní držiteli 2. kupu. Po posledních zkouškách v prosinci 2004 cvičí v našem oddílu hned 8 červených pásků.

    Na technický stupeň II. Dan je aktuálně přihlášen Vláďa Švanda, který by měl skládat zkoušku v první polovině roku. Věříme, že přes studijní vytížení se k němu přidá i služebně nejstarší černý pásek z naších studentů – Hoang Huy.



    V září jsme otevřeli v Praze další tělocvičnu. Náš výběr padl na opačnou stranu Prahy než dosud cvičíme. Novým místem je základní škola Šantrochova na Petřinách. V současné době máme již tři tělocvičny. Rovněž bychom vyzdvihli fakt, že v kladenské tělocvičně dvě studentky dosáhly modrých pásků, tedy 4. kupu.





    Těsně před Vánocemi jsme pro všechny členy Sonkalu a rovněž pro jejich rodiče uspořádali velkou ukázku Taekwon-do. Cca hodinová demonstrace všech částí našeho bojového umění se velmi vydařila a každá byla odměněna velkým potleskem. Záznam exhibice je samozřejmě v naší videogalerii. Po skončení exhibice jsme předali vybraným členům oddílu ocenění v podobě velké fotografie. Stejnou akci bychom rádi uspořádali i před letošními vánočními svátky.



    Držitelé černých pásků z našeho oddílu vystoupili s ukázkou Taekwon-do na Mistrovství Čech ve fitness. Martin Svitek byl členem exhibičního týmu, který se zúčastnil listopadových Budoshow v Brně a Praze. 27. března budou opět naše černé pásky vystupovat na závodech kulturistiky a fitness, domluvená jsou 2 vystoupení během finalového programu. Budeme mít na místě videokameru a domluvena je i fotodokumentace od spřáteleného fotografa.

    Tagy:

    Komentáře (0)


    
    TAEKWONDO
    Kontakt: Ondřej Vrábel, tel.: 777-011-692, sonkal@taekwondo.cz
    Adresa pro korespondenci: Sonkal z.s., Jiránkova 1137/1, 163 00 Praha 6,
    Za finanční podpory
    Hlavního města Prahy
    Za finanční podpory
    Národní sportovní
    agentury
    Za finanční podpory
    Městské části Praha 14