TAEKWON-DO
Home / 2009 / Sekce závodíme / Sonkalácká účast na Mistrovství Evropy
6.5.2009 / 15. juniorské, 24. seniorské a 1. veteránské Mistrovství Evropy

Sonkalácká účast na Mistrovství Evropy



Na sklonku příštího týdne nastane první z vrcholů letošní taekwondistické soutěžní sezóny. Tím vrcholem je každoroční Mistrovství Evropy juniorů a seniorů. V letošním roce nás čeká již 24. šampionát seniorů a 15. juniorů. Premiérově bude letos na programu 1. Mistrovství Evropy veteránů. Nejstarší věková skupina se po třech světových šampionátech dočká svých soutěžních klání i na evropské půdě.
Druhou novinkou letošního Mistrovství je zkušební zavedení seniorských kategorií V. a VI. danů. Za zmínku také stojí i úprava týmových soutěží, kdy trenéři mohou složit pro každou z disciplín speciální tým vybraný až z 10 závodníků. Tato novinka dle našeho názoru bude znamenat konec univerzálnosti členů týmů a přidá ještě více na síle bohatším zemím s početnými výpravami. Poslední novinkou je rozšíření počtu soutěžních dnů ze tří na čtyři.

Evropské Mistrovství se po 12 letech vrací do Slovinska a tentokrát jej budou hostit města Zreče a Slovinské Konjice. V prvně uvedeném městě bude probíhat registrace, porady koučů a rozhodčích, a budou zde ubytovány všechny výpravy. Slovinské Konjice pak budou hostit samotnou soutěž. Organizátoři připravili i velmi zajímavou novinku v podobě pěti webových kamer, které budou online přenášet dění na všech soutěžních zápasištích. Přehled kamer hledejte na stránkách mistrovství.

Jak jsme dříve zmínili letošní šampionát má soutěžní program naplánovaný na čtyři dny. Vše vypukne ve čtvrtek 14. a skončí v neděli 17. května.

Reprezentační tým Českého svazu Taekwon-do ITF se do dějiště přesune v pondělí 11. května. I letos bude Sonkal mít své zastoupení mezi závodníky, přesněji mezi závodnicemi. Na svůj druhý evropský šampionát vyrazí Monika Junová a již na třetí Aneta Hemerová. Podívejme se na nominace obou sonkalaček:
Aneta Hemerová
Tul juniorky I. dan
Matsogi juniorky -52kg
Sebeobrana mix
Tým tul
Tým matsogi
Tým t-ki


Monika Junová
Tul juniorky I. dan
Matsogi juniorky -58kg
T-ki juniorky
Sebeobrana mix
Tým tul
Tým matsogi
Tým t-ki


České republika bude na šampionátu zastoupena rovněž v řadách rozhodčích, a mezi trojicí Čechů bude i trenér Sonkalu Ondřej Vrábel, IV. dan.

Před odjezdem přejeme Anetě a Monice co nejúspěšnější reprezentaci a pořádnou porcí medailí. Od čtvrtka do neděle držme všichni palce co to jde celé české reprezentaci a sonkalačkám dvojnásob.

Průběžné výsledky se vám budeme snažit přinášet během celé soutěže a po skončení se můžete těšit na porci fotografií a videí.

Tagy:

Komentáře (0)



TAEKWONDO
Kontakt: Ondřej Vrábel, tel.: 777-011-692, sonkal@taekwondo.cz
Adresa pro korespondenci: Sonkal z.s., Jiránkova 1137/1, 163 00 Praha 6,
Za finanční podpory
Hlavního města Prahy
Za finanční podpory
Národní sportovní
agentury
Za finanční podpory
Městské části Praha 14