TAEKWON-DO
Home / 2022 / Sekce závodíme / Sonkaláci v Sofii
20.6.2022 / Sofia Open

Sonkaláci v Sofii


Po více než deseti letech byla obnovena soutěž v hlavním městě Bulharska a to pod svým původním názvem Sofia Open. Bulharský svaz Taekwon-Do ITF mnoho let pořádá mezinárodní soutěž Bulgaria Open, kde se střídají pořadatelská města Plovdiv a Blagoevgrad.

Sonkal vyrazil letecky na tuto soutěž s 8 závodníky a bylo to především o sbírání cenných zkušenosti. Bohužel nám po celou dobu našeho pobytu nepřálo počasí - atypicky silný déšť si vybíral jen velmi krátké pauzy a proto jsme nemohli využít ani volný čas k prozkoumání historických pamětihodností bulharské metropole.

Startovní pole čítalo závodníky Bulharska, Řecka, Bosny a Hercegoviny, Severní Makedonie, Srbska a Itálie. Soutěž se odehrávala na čtyřech zápasištích s elektronickým systémem. Způsob hodnocení sestav byl bohužel velmi ovlivněn takřka 100% místními rozhodčími a náš styl provádění sestav nebyl hodnocen jako správný, přestože soupeři a soupeřky cvičili se značným množstvím velmi zásadních chyb. Přesto velmi zajímavá zkušenost a i tak zisk dvou zlatých medailí a dalších druhých a třetích míst.

Ve sportovním boji se prosadil Hubert Skála s Terkou Simandlovou, kteří vybojovali zlaté medaile. Ondrovi Faltinovi v lepším umístění zabránila zdravotní indispozice a zranění z jednoho zápasů. Velkým přínosem pro nás byl systém skupin ve sportovním boji, kdy naši závodníci mohli nabrat četné zahraniční zkušenosti.

Na naše kompletní výsledky se podívejte ZDE.

Právě jsme přidali poslední sadu se 148 fotografiemi. Můžete si prohlednou celkem 598 fotografií. Zítra druhý sestřih, tentokrát zaměřený na vystoupení sonkaláků.

A také se podívejte na video, které připravil Alex Mach. Další se zaměřením na sonkaláky a sonkalačky bude následovat v tomto týdnu.
Tagy:

Komentáře (0)



TAEKWONDO
Kontakt: Ondřej Vrábel, tel.: 777-011-692, sonkal@taekwondo.cz
Adresa pro korespondenci: Sonkal z.s., Jiránkova 1137/1, 163 00 Praha 6,
Za finanční podpory
Hlavního města Prahy
Za finanční podpory
Národní sportovní
agentury
Za finanční podpory
Městské části Praha 14