TAEKWON-DO
Home / 2015 / Sekce závodíme / Sonkaláci na ME v prosluněné Itálii
11.5.2015 / 21. juniorské, 30. seniorské, 7. veteránské a 5. žákovské Mistrovství Evropy

Sonkaláci na ME v prosluněné Itálii

Dne 28. 4. měli čeští reprezentanti sraz ve 4:00 na letišti Václava Havla. Po příletu jsme se jeli zaregistrovat a zvážit. Všichni jsme se vešli do váhových kategorií a mohli jsme pokračovat na hotel. Po dlouhém hladovění jsme si mohli dopřát něco k snědku. Večer nás ještě čekal nenáročný trénink.
Druhý den jsme měli dva tréninky, odpoledne jsme se prošli po památkách ve městě. Večer byl ceremoniál.

Ve čtvrtek 30. 4. začaly závody. První na řadu přišly tuly. V této disciplíně vyhrál Jirka N. stříbro a Tomáš V. bronz. Tým seniorů a juniorů se umístil na 1. místě a juniorky na 3. místě.

V pátek bylo matsugi juniorů. Velice napínavý byl Jirkův zápas ve finále s Rusem. Nakonec Jirka vybojoval zlatou. Tereza Š. také vyhrála zlato ve své váhové kategorii.

V sobotu se šlo matsogi seniorů, oba juniorské týmy. Jana Kovářová ve své váhové kategorii vyhrála bronz. Tomáš Vodička po vyrovnaném zápase prohrál s ruským pozdějším vítězem celé kategorie.

V neděli seniorský holčičí tým bojoval o obhájení zlaté medajle z minulého roku. Všechny zápasy byly velice napínavé, ale bohužel se to nepovedlo. Prohrály s Ukrajinkami v prodloužení. Seniorský klučičí tým bohužel také vypadl s Ukrajinou.
Také se skákaly t-ki, kde Tereza Š. skočila vše a vyhrála zlatou medaily. Jirka N. bohužel opět skončil na 4 bramborové místě. Juniorský chlapecký tým skončil na 2. místě. Seniorský chlapecký tým vyhrál zlato. Poslední disciplínou byl wirok, kde se nominoval pouze seniorský dívčí tým a získal zlatou medaily.
Pak následovalo vyhlášení všech nejúspěšnějších týmů, kde senioři a seniorky vyhráli pohár za třetí místo za nejlepší seniorské týmy a druhý pohár vyhrál seniorský tým za nejúspěšnější tým na letošním mistrovství.
Poté se večer konala afterparty, na kterou šli všichni starší junioři a senioři. Mladší junioři, šli na zmrzlinu a pravou italskou pizzu.

V pondělí byl volný odpočinkový den. Dopoledne jsme všichni jeli vlakem do nedalekého města Barletta. Bylo krásné počasí, tak jsme využili příležitosti osvěžit se v moři. Prohlédli jsme si město s historickým centrem. Odpoledne bylo volné. Někdo šel na pizzu, někdo do obchodu koupit pár suvenýrů, kterých v Itálii moc nemají.

V úterý jsme odlétali v 8:20 zpět do Prahy.
Celé závody se nám moc líbily, byly to skvělé zkušenosti a spousta zážitků.

Výsledky:

Jiří Novák
1. místo matsogi - 69 kg
1. místo tým tul
2. místo tul I. DAN
2. místo tým t-ki

Tereza Žilinská
3. místo tým tul

Tereza Štekerová
1. místo t-ki
1. místo matsogi +70 kg
3. místo tým tul

Tomáš Vodička
1. místo tým t-ki
1. místo tým tul
3. místo tul III. DAN

Jana Kovářová
1. místo tým wirok
3. místo matsogi -57 kg

Obrázky budou v nejbližší době.
Tereza Štekerová




I ty se můžeš zúčastnit Mistrovsví Evropy a světa! Prvním krokem je začít cvičit. Nábor do skupin pro děti, mládež a dospělé probíhá celý rok. Věnujeme se sportovní stránce taekwonda, sebeobraně a zlepšování kondice. Informace k náboru zde
Tagy:

Komentáře (0)



TAEKWONDO
Kontakt: Ondřej Vrábel, tel.: 777-011-692, sonkal@taekwondo.cz
Adresa pro korespondenci: Sonkal z.s., Jiránkova 1137/1, 163 00 Praha 6,
Za finanční podpory
Hlavního města Prahy
Za finanční podpory
Národní sportovní
agentury
Za finanční podpory
Městské části Praha 14