TAEKWON-DO
Home / 2019 / Sekce závodíme / Sonkal v akci na STM
31.12.2019 / 2. setkání STM

Sonkal v akci na STM

Ve dnech 19. a 20. října se mladší členové našeho oddílu účastnili druhého kola tradičních závodů STM, které se konaly ve sportovním centru v Nymburce. Všechny čekala skutečně tvrdá práce, neboť počet závodníků dosáhl rekordního čísla, celkem 290 účastníků.
Samotné STM Praha 2, za něž soutěží právě všichni Sonkaláci, měli zastoupení v počtu 128 členů. Mezi nimi také nová posila ze Sonkalu, dva ruští závodníci studující v Čechách, Stepan Knyshov a Vitaliya Gagloeva.

Závody započaly v sobotu 19. října odpoledne týmovou soutěží technických sestav mladších a starších žáků. Následoval sportovní boj a také speciální techniky. Sobotní část soutěže skončila krátce po šesté hodině večerní, kdy proběhlo vyhlášení nejúspěšnějších žáků. Poté se všichni závodníci i rozhodčí odebrali na večeři.

Po večeři se uskutečnila tisková konference se členy reprezentace, kteří sklidili úspěch na Mistrovství Evropy a Mistrovství světa.

Nedělní část soutěže patřila juniorům a juniorkám, mladším i starším, a nesla se ve stejném duchu jak den předchozí. Zejména ve sportovním boji předvedli výborné schopnosti a dovednosti závodníci ze Sonkalu Stepan Knyshov, Vitaliya Gagloeva a Ondra Faltin, kteří v této disciplíně vybojovali první místo. Vitaliya a Ondra zvítězili rovněž v technických sestavách a Stepan ve speciálních technikách.

Dalšími zlatými medailisty a medailistkami byli Ondra Zeman a Lea Rathouská za technické sestavy. Velmi kvalitní výkon ukázal rovněž Míša Hudák, který získal druhé místo ve sportovním boji i v technických sestavách. Další stříbro vybojovali Martin Chmelík ve sportovním boji, Marek Mach v technických sestavách, Hubert Skála ve sportovním boji, Karolína Šindelářová a Bára Trunšková v technických sestavách.

Bronz v technických sestavách získali Stepan Knyshov, Alex Mach, Dan Marvan, Tea Rathouská a Tomáška Řepišová. Ve sportovním boji potom Martin Schwáb a Terka Simandlová.

Za své skvělé výkony si Stepan a Vitaliya odnesli ocenění nejúspěšnější starší junior a juniorka, za něž získali pohár. Společně s dalšími přispěli k tomu, že STM Praha 2 obsadilo v celkovém součtu první místo a stalo se tak nejúspěšnějším ze všech středisek. Na druhém místě skončilo STM severní Morava a na třetím STM Praha 1.

Gratuluji všem závodníků za jejich výkony a úspěchy a přeji, ať se jim daří i na příštím jarním setkání středisek talentované mládeže.
Tagy:

Komentáře (0)



TAEKWONDO
Kontakt: Ondřej Vrábel, tel.: 777-011-692, sonkal@taekwondo.cz
Adresa pro korespondenci: Sonkal z.s., Jiránkova 1137/1, 163 00 Praha 6,
Za finanční podpory
Hlavního města Prahy
Za finanční podpory
Národní sportovní
agentury
Za finanční podpory
Městské části Praha 14