TAEKWON-DO
Home / 2017 / Sekce závodíme / Sonkal na Mistrovství světa
9.9.2017 / 20. Mistrovství světa seniorů

Sonkal na Mistrovství světa

To co se nám na začátku roku zdálo jako hudba vzdálené budoucnosti nám nyní již silně klepe na dveře. Tím klepáním je Mistrovství světa seniorů (v pořadí již dvacáté). Do Pyongyangu v Korejské lidově demokratické republice se v následujících dnech vydá hned čtveřice sonkaláků a sonkalaček.
Nejprve se na dálný východ vydá v neděli 10. září Ondřej Vrábel spolu s dalšími dvěma českými rozhodčími Rostislavem Kaňkou a Tomášem Kubou. Ne že by bylo nezbytné se do dějiště šampionátu vydat s takovým předstihem, ale tak daleká a dlouhá cesta si přímo říká o několikadenní návštěvu Číny, tedy konkrétně Pekingu.

Trojice závodníků - Tereza Žilinská, Tereza Štekerová a Jiří Novák se na svoji cestu přes Brusel a Peking vydají ve čtvrtek 14. září časně ráno.

Do Pyongyangu přiletí celá výprava společně v pátek 15.9. v 15:50 místního času.

Co na všechny české výpravy v Koreji čeká? Zcela jistě návštěva hrobu zakladatele taekwondo Generála Choi Hong Hi a trochu času zbyde i na kratší prohlídku města. Samotná soutěž začíná velmi netradičně v pondělí 18. září a bude probíhat až do čtvrtka 21. Zpět do České republiky se český tým vydá hned následující den v podvečer přeletem do Pekingu a následně se cesty opět rozdělí - tým poletí přes Brusel a rozhodčí přes Moskvu. Na rodné hroudě se objeví v sobotu 23. září dopoledne.

Do jakých disciplín jsou předběžně naši členové nominování?
- Tereza Žilinská - tul I. dan, matsogi -51kg a členka týmu
- Tereza Štekerová - tul II. dan, matsogi +75kg, silové přerážení a členka týmu
- Jiří Novák - tul II. dan, matsogi -78kg a speciální techniky

Nominaci upřesníme po zveřejnění její finální podoby na www.taekwondo.cz
Za zmínku stojí, že sonkaláci tvoří tři sedminy celé výpravy.

Tentokrát od nás neočekávejte mezi 15.-22. zářím žádné zprávy, protože Severní Korea je z pohledu přístupu k internetu zónou rádiového klidu. Co nejvíce informací a také fotografie bychom rádi zveřejnili při čekání na let do Evropy - čekání je dost dlouhé :)

Držte palce nejen sonkalákům, ale celému českému týmu, aby se mu dařilo stejně nebo lépe při MS v Koreji před 6 lety! Pro Jirku a Terky je to křest ohněm, protože na seniorském Mistrovství světa ještě nesoutěžili
Tagy:

Komentáře (0)



TAEKWONDO
Kontakt: Ondřej Vrábel, tel.: 777-011-692, sonkal@taekwondo.cz
Adresa pro korespondenci: Sonkal z.s., Jiránkova 1137/1, 163 00 Praha 6,
Za finanční podpory
Hlavního města Prahy
Za finanční podpory
Národní sportovní
agentury
Za finanční podpory
Městské části Praha 14