TAEKWON-DO
Home / 2017 / Sekce závodíme / Sonkal Open aneb jak zvládnout dav
22.6.2017 / Sonkal Open (propozice, přihláška a Výsledky)

Sonkal Open aneb jak zvládnout dav

Naše škola pořádá v Praze soutěže již dlouhou řadu let a v mnoha ohledech je taková soutěž rutinou. Významnou změnou bylo před lety zavedení systému každý s každým, který je časově významně náročnější, ale pro soutěžící má obrovský přínos. V loňské roce jsme si otestovali jak se vypořádat s téměř dvousethlavým startovním polem a pro ročník 2017 nás čekala další výzva – 279 přih
lášených soutěžících, což je už pořádný dav taekwondistů.

Hned v úvodu bych rád vyzdvihl konkurenci, která se do sportovní haly Základní školy Petřiny jih sjela. Mnoho aktuálních či nedávných reprezentantů se potkávalo mezi sebou nebo bylo překážkou na cestě k medailím pro další závodníky. Příkladem může být kategorie sestav juniorů I. dan, kde medailové příčky obsadili Dalibor Pantlík (Frýdek-Místek), Ondřej Svoboda (Dan-Gun) a Jiří Novák (Sonkal). Vrcholem konkurence pak bylo setkání tří aktuálních mistryň Evropy a světa – Terezy Štekerové (Sonkal), Anežky Čurdové (Třeboň) a Petry Jíchové (Silla) ve váhové kategorii juniorek nad 64kg! Diváci, zkušení a také začínající taekwondisté měli tak z první ruky kvalitní zápasy evropské a světové úrovně.

Začátek soutěže byl mírně zpožděn díky vyšší časové náročnosti tvorby skupin kategorií žáků a žákyň. Přeci jen rychle vytvořit skupiny pro 24 a 25 závodníků zabere hezkých pár minut času. Ondra Faltin okusil velmi podobnou situaci jako na Mistrovství České republiky, kdy se ke zlaté medaili musel prodrat přes 7 soupeřů. Na Sonkal Openu kategorie žáků s modrými pásky čítala 31 soutěžících rozdělených do 8 skupin! Jejichž vítězové se utkali o medaile tradičním eliminačním způsobem.
Délka žákovské soutěže ve mne vyvolala mírné obavy, že odpoledne bude extra dlouhé, ale velký počet rozhodčích přinesl uklidnění a svižnou odpolední část soutěže. Celá soutěž byla ukončena nedlouho po 18. hodině závěrečným předáním pohárů pro nejúspěšnější jednotlivce. Když jsme v 19 hodin s dalšími sonkaláky opouštěli uklizenou halu, zavládl u nás velmi příjemný pocit – další vynikající soutěž za námi a s tolika závodníky i ve výborném čase.

Při soutěži jsme mohli využít značné časové úspory díky novému elektronickému bodování, které osobně dohledoval jeho tvůrce Jakub Geyer ze školy Tong-Il. Bylo znát, že rozhodčí umí využívat jeho nové funkcionality čím dál lépe a chybovost se blíží k nule.

Poháry byly předány těmto nejúspěšnějším jednotlivcům:
• Junior, Dalibor Pantlík (Taekwon-Do Frýdek-Místek), 2-0-0
• Juniorka, Bára Šebestová (Karviná), 2-0-0
• Senior, Tomáš Vodička (Sonkal), 2-0-0
• Seniorka, Martina Kopecká Silla 1-1-0
• Žák, Ondřej Faltin (Sonkal), 2-0-0
• Žákyně, Klára Šebestová (Karviná) 2-0-0

A rovněž třem nejúspěšnějším školám:
1. Taekwon-Do ITF Sonkal Praha, 15-9-6
2. Karviná, 9-4-5
3. Tong-Il, 7-3-1


Závodů se náš oddíl účastní pravidelně a to nejen v České republice. Učíme nejen sport, ale bojové umění v celé jeho šíři. Cílem je zdravý životní styl, zlepšování kondice, techniky a sebeobrana. Nábor pro děti, mládež a dospělé probíhá po celý rok v našich tělocvičnách -Černý Most, Petřiny, Horní Počernice, Hloubětín, Velké Přílepy. Informace k náboru zde
Tagy:

Komentáře (0)



TAEKWONDO
Kontakt: Ondřej Vrábel, tel.: 777-011-692, sonkal@taekwondo.cz
Adresa pro korespondenci: Sonkal z.s., Jiránkova 1137/1, 163 00 Praha 6,
Za finanční podpory
Hlavního města Prahy
Za finanční podpory
Národní sportovní
agentury
Za finanční podpory
Městské části Praha 14