TAEKWON-DO
Home / 2022 / Sekce závodíme / Sonkal Open 2022 - 734 zápasů v taekwondu itf
31.5.2022 / Sonkal Open 2022 ( propozice )

Sonkal Open 2022 - 734 zápasů v taekwondu itf


Poslední květnová sobota po dvou letech opět patřila Sonkal Openu v taekwondu. Letošní ročník byl nejen návratem k tradičnímu termínu, ale také k normálnímu fungování bez covidových opatření. Také to byl ročník několika rekordů. Prvním z nich byl počet soutěžících – 308, dalším rekordem byl počet zemí – 5, a dalším počet oddílů – 28. Z toho vyplynul i velmi příjemný rekord 6 zápasišť, které byly v chodu prakticky 90% soutěžní doby! Pozitivem bylo, že tohle všechno pojme sportovní hala v Řepích bez problémů.

Dvěma vadami na kráse celé soutěže byl opožděný start, který byl způsoben zmatky a změnami u ukrajinské výpravy, která byla čtvrtá největší, a špatně funkční online přenosy. Ty bohužel vypadávali a nebylo příliš prostoru se zabývat, kde je problém. Je to pro nás výzva do další soutěže v této hale i tuto část vyladit k plné spokojenosti.

Pojďme, ale zpátky k soutěži – kromě zahraničních výprav ze Slovenska, Norska, Chorvatska a dříve zmíněné Ukrajiny, nastoupila na tatami řada oddílů z České republiky. Zastoupeny byly dokonce všechny čtyři svazy taekwonda ITF, které u nás působí! Ale především bylo podstatné kolik členů české reprezentace se v kláních Sonkal Openu objevilo, včetně aktuálních mistrů Evropy. A když jsme u těch klání, tak za celý den se uskutečnilo 734 zápasů! To je velmi pěkné číslo a za něj patří poděkování všem rozhodčím, kteří nad výkony dohlíželi a rozhodovali o vítězích.

Pro české závodníky a závodnice byla účast ukrajinského týmu velmi dobrou zkušeností. Přeci jen utkat se na domácí půdě s evropskou špičkou je výbornou příležitostí k srovnání.

Původní obavy organizačního týmu o pozdějším konci soutěže se díky výborné spolupráci koučů, závodníků a rozhodčích se nenaplnili a před 19. hodinou byly vyhlášeny nejúspěšnější školy Sonkal Open 2022, kterými se staly – 1. Sonkal, 2. Ukrajina a 3. GBHS.

Nejúspěšnější jednotlivci byli kromě tradičních pohárů oceněni dárkovými poukazy Hayashi.cz a chrániči Ataxon :
• Konstantinos Charalambidis, Toi Gae, mladší žák
• Anna Mi, GBHS, mladší žákyně
• Artem Hetman, GBHS, starší žák
• Eliška Trčková, Brno, starší žákyně
• Lukáš Sekera, Sabom, mladší junior
• Karolína Chmelíková, Třeboň, mladší juniorka
• Hubert Skála, Sonkal, starší junior
• Apolenka Ponížilová, Na-Mu, starší juniorka
• Jiří Novák, Sonkal, senior
• Martina Kopecká, Silla, seniorka

Kromě fotografií se v průběhu týdne dočkáte video reportáže Alexe Macha, která je průřezem celé akce. Pokud by někdo potřeboval fotografie medailistů, tak je najdete na FB profilu pořádajícího Sonkalu.

Celá soutěž byla uspořádána díky:
- finanční podpoře Magistrátu hlavního města Prahy
- záštitě a materiální podpoře Českého svazu Taekwon-Do ITF
- finanční podpoře společnosti Hayashi
- finanční podpoře společnosti Ataxon

Velké poděkování všem soutěžícím, koučům, rozhodčím a především členům Sonkalu, kteří se podíleli nejen na přípravě a úklidu sportovní haly.

3. prosince se v Řepích budeme těšit při Ataxon Openu 2022, za rok při Sonkal Openu 2023 a již letos v září při Poháru Českého svazu Taekwon-Do ITF.

Výsledkové listiny - zde.
Tagy:

Komentáře (0)



TAEKWONDO
Kontakt: Ondřej Vrábel, tel.: 777-011-692, sonkal@taekwondo.cz
Adresa pro korespondenci: Sonkal z.s., Jiránkova 1137/1, 163 00 Praha 6,
Za finanční podpory
Hlavního města Prahy
Za finanční podpory
Národní sportovní
agentury
Za finanční podpory
Městské části Praha 14