TAEKWON-DO
Home / 2021 / Sekce závodíme / Sonkal Open 2021 v Taekwon-Do ITF
21.9.2021 / Sonkal Open 2021 ( propozice )

Sonkal Open 2021 v Taekwon-Do ITF


V únoru loňského roku by nám přišlo jako hloupý vtip nebo scénář béčkového sci-fi filmu, že nebudeme mít po dlouhé měsíce soutěže. Bohužel to přešlo v realitu a pro mnohé taekwondisty a taekwondistky bylo posledním soutěžním kláním Czech Open v březnu 2020. Barevné pásky stihly ještě Mistrovství ČR kup přesně před rokem. V historii pražských soutěží je ta mezera ještě delší, protože souboje na tatami byly naposledy při Ataxon Openu 2019.

Ale dosti pesimismu – zkusme alespoň vidět světlo na konci tunelu. Tím může být v sobotu 25. září Sonkal Open 2021. Pro hodně soutěžících to budou první závody vůbec, pro spoustu dalších jako kdyby byly poprvé :-) A těch premiér bude více – po dlouhých letech se pražské soutěže stěhují ze sportovní haly ZŠ Věry Čáslavské (Petřiny jih) do zcela nového sportovního centra Řepy. V Řepích probíhaly soutěže pravidelně v 90. letech – Pohár školy Kerberosu byl vyhlášenou soutěží! Tentokrát se nebude závodit ve školních tělocvičnách, ale v prostorné hale jen o 800 metrů dále!

Přes covidové pauzy v cvičení se do soutěže přihlásilo 223 soutěžících z 16 oddílů Českého svazu Taekwon-Do ITF. Přihlášeno je 26 rozhodčích. Na všechny bude čekat soutěžení ve skupinách jak v sestavách, tak sportovním boji. Ostrý start je plánován na 10. hodinu, kdy se rozběhnou soutěže žáků a žákyň, následovat budou junioři, juniorky a také senioři a seniorky.

Na všechny čeká účastnický diplom a pro ty medailově úspěšné i stylové medaile. Pro nejúspěšnější jednotlivce jsou přichystány tradiční poháry, ale také dárkové poukázky společnosti Hayashi a chrániče Ataxon.

Dovolím si ještě všechny upozornit na nezbytná opatření proti Covidu, která musí splnit všichni, kdo chtějí do haly (soutěžící, rozhodčí, koučové, pořadatelé a diváci):
- Předložit platný ATG test z oficiálního testovacího místa, který není starší 3 dnů – vyhotovený ve středu 22.9 nebo novější
- Předložit platný PCR test z oficiálního testovacího místa, který není starší 7 dnů – vyhotovený v neděli 19.9 nebo novější
- Prodělané Covid onemocnění v posledních 180 dnech
- Ukončené očkování, od kterého uplynulo 14 dnů k datu soutěže

Organizátoři budou všechny účastníky kontrolovat před vstupem do sportovní haly a na základě předloženého dokladu bude každý vybaven náramkem.

Budeme rádi ještě za další rozhodčí, kteří pomohou k úspěšné a rychlé soutěži. Pokud máte čas a I. Dan, tak napište e-mail na ondrej.vrabel@taekwondo.cz nebo sms či volejte 777011692 (Ondřej Vrábel).

Pokud nebudete závodit, přijďte se do sportovního centra Na Chobotě podívat, protože toho bude určitě hodně k vidění!
Tagy:

Komentáře (0)



TAEKWONDO
Kontakt: Ondřej Vrábel, tel.: 777-011-692, sonkal@taekwondo.cz
Adresa pro korespondenci: Sonkal z.s., Jiránkova 1137/1, 163 00 Praha 6,
Za finanční podpory
Hlavního města Prahy
Za finanční podpory
Národní sportovní
agentury
Za finanční podpory
Městské části Praha 14