TAEKWON-DO
Home / 2018 / Sekce závodíme / Sonkal Open 2018, o čem to letos bylo?
29.5.2018 / Sonkal Open ( propozice )

Sonkal Open 2018, o čem to letos bylo?

Letošní Sonkal Open můžeme charakterizovat hodně slovy, ale nejlépe jej vystihne – inovující, stresující, horký, zábavný, početný, inspirující a hlavně opět rekordní.
Vezmeme to odzadu – rekordní. Trháme rekordy každý rok a jinak tomu nebylo ani tentokrát. Loňských 279 přihlášených závodníků jsme posunuli na číslovku 295. A není to jen o číslech, ale o nových výpravách – Nomo Lišov, Opava a ze zahraničních výprav TK

Forma z Chorvatska a hlavně moskevská škola North-West.

Inspirující? Jednoznačně v podobě nejmladších taekwondistů a taekwondistek, kteří dávali vše do svých tulařských zápasů a hltali první závodní zkušenosti. Především žlutých pásků byla jak mezi mladšími, tak mezi staršími žáky a žákyněmi, byla velká tlupa. Vyhrát však mohl pouze jeden…

Početný? Nejen v podobě závodníků, ale také v počtech rozhodčích a také přítomných rodičů alias diváků nejoddanějších :-D Velmi početně byly obsazeny jednotlivé kategorie. A vyhrát v sestavách především žáků či juniorů znamenalo mít za sebou slušný počet zápasů!

Zábavný? Jednoznačně! Zábavy si užili závodníci zejména mimo svá soutěžní klání, protože je různě odchytával Honza Horvát a pokládal jim zvídavé dotazy. Musím říci, že co jsem zatím viděl, tak se u toho všichni výborně bavili a na desítky metrů z toho sálala skvělá atmosféra! Videa začneme publikovat již tento týden a jejich cílem je propagovat nejen Sonkal Open, ale i skvělou rodinu taekwondistů a taekwondistek, kteří se potkávají na soutěžích.

Horký? Kdo neseděl v sobotu v klimatizované místnosti bez oken, tak mu musí být jasné, že ve sportovní hale na Petřinách bylo horko, ale rozhodně nikdo nelitoval, že zde strávil jinak krásný den :-)

Stresující? Pro mne jako hlavního strůjce a strojvůdce celé soutěže je to vždy hodně stresu, ale když sem viděl v kolik hodin soutěž končila, tak jsem si spokojeně řekl – stálo to za to!!! Stresující bylo i dodání krásných medailí od polského výrobce necelých 12 hodin před zahájením soutěže…

Inovující? Těch letošních novinek byla spousta – rozdělení nejen žáků, ale i juniorů, na mladší a starší. Originální medaile, na které jsme slyšeli jen chválu. No ale hlavně celý systém digitalizace soutěže. Sice je stále na čem pracovat – především na chybičkách, které se při testování a plánování nepodařilo odhalit, ale také na drobnostech, které přinesla samotná soutěž. Očekával jsem, že bude problematické když soutěžící nebudou v sestavách vidět vlaječky v rukou rozhodčích, ale nebyl s tím jediný problém a všichni se na tuto změnu rychle aklimatizovali.

Co říci dále? Především kdo vyhrál poháry pro nejúspěšnější jednotlivce a zároveň obdržel poukázku od společnosti Hayashi (www.hayashi.cz):

• Mladší žákyně – Karolína Chmelíková, Třeboň
• Mladší žák – Michal Hejný, Milovice
• Starší žákyně – Nikola Kaprálová, Nomo
• Starší žák – Ondřej Faltin, Sonkal
• Mladší juniorka – Veronika Rožboudová, Třeboň
• Mladší junior – Jan Veškrna, Sonkal
• Starší juniorka – Eva Názlerová, Panter
• Starší junior – Herbert Kindl, Sonkal
• Seniorka – Martina Kopecká, Silla
• Senior – Filip Gavlas, Frýdek-Místek

Pořadí škol byl na prvních třech příčkách následující:
1. Sonkal 13 8 7
2. Třeboň 8 4 1
3. GBHS 5 1 4

Pro letošní Sonkal Open bylo obrovským přínosem získání finanční podpory od pražského magistrátu, na které se podílel generální sekretář svazu ing. Tomáš Komrska. Sonkal Open 2018 byl pořádán za finanční podpory hlavního města Prahy a za finanční a materiální podpory Českého svazu Taekwon-Do ITF. Oběma patří velký dík nejen za organizační tým, ale také od všech soutěžících a rozhodčích!

Děkujeme také panu Miroslavu Sobotkovi a jeho společnosti Hayashi.cz za dárkové poukázky pro nejúspěšnější jednotlivce.

Těšíme se na viděnou v prosinci při Čertovském poháru a za rok zase při Sonkal Openu.

Ondřej Vrábel




Závodů se náš oddíl účastní pravidelně a to nejen v České republice. Učíme nejen sport, ale bojové umění v celé jeho šíři. Cílem je zdravý životní styl, zlepšování kondice, techniky a sebeobrana. Nábor pro děti, mládež a dospělé probíhá po celý rok v našich tělocvičnách – Černý Most, Petřiny, Horní Počernice, Hloubětín, Velké Přílepy. Informace k náboru zde
Tagy:

Komentáře (0)



Kontakt: Ondřej Vrábel, tel.: 777-011-692, sonkal@taekwondo.cz
Adresa pro korespondenci: Sonkal z.s., Jiránkova 1137/1, 163 00 Praha 6,