TAEKWON-DO
Home / 2012 / Sekce informujeme / Slunce, vítr, sníh a led… aneb každoroční sonkalácká příprava na MČR
29.10.2012 / Podzimní oddílové soustředění

Slunce, vítr, sníh a led… aneb každoroční sonkalácká příprava na MČR

Letošní podzimní soustředění se opět konalo v Zákupech u České Lípy a stejně jako v předchozích letech bylo toto soustředění zaměřené především na přípravu na listopadové Mistrovství ČR žáků, juniorů, seniorů a veteránů.
Většina lidí s trenéry vyrazila na soustředění už ve čtvrtek 25.10 v 9:00 z Černého mostu, protože byly podzimní prázdniny a všichni školáci a středoškoláci měli volno. Starší členové našeho oddílu, kteří nemají podzimní prázdniny, přijeli na soustředění v pátek odpoledne a navečer. Na soustředění jsme tedy s Michalem a Pavlem dorazili v pátek akorát na večeři. Večerní trénink nebyl, protože v hale už byli volejbalisté, a proto jsme se vydali do centra místního městečka trochu probrat a oslavit „začátek seniorského soustředění“.

V sobotu na dopoledním tréninku jsme procvičovali pod vedením Ondry techniku a týmové sestavy, u kterých se nejen seniorský tým pěkně zapotil. V druhé polovině tréninku jsme se zaměřili na speciální techniky. Pěkně jsme si všichni zaskákali – jako skuteční žabáci skokani. Na závěr tréninku jsme si každý, kdo tuto disciplínu trénoval, vybrali jeden kop, který jsme pak všem předvedli. Po obědě jsme každý odpočívali po svém. Nemohu zapomenout na naši nesmrtelnou hru Dračí doupě, kde jsme sice hráli v trochu obměněné sestavě, ale hra nás i tak vtáhla do děje. Mimo jiné jsem si opět zahrál za legendárního kouzelníka ;).

Odpolední trénink byl opět zaměřen na týmové a individuální sestavy. Takže juniorky, junioři a senioři zase upevňovali spolupráci a vzájemné pochopení v sestavách a opět všechny sestavy s nadšením projížděli. Ostatní si procvičovali další disciplíny taekwonda. Na závěr jsme si pěkně zaposilovali v kruhovém tréninku.
Večer někteří lidé procvičovali silové přerážení a technické sestavy. Odvážlivci si dokonce svoje sestavy natáčeli a zase jiní odpočívali na pokojí a hráli různé stolní hry.

Poslední den soustředění na dopoledním tréninku byla na všech už trochu vidět únava. Přesto se někteří opět zahřívali „mečovými souboji“ a střelbou na basketbalový koš. Na začátku tréninku jsme zhruba hodinku věnovali opět týmovým sestavám a druhá půlka tréninku byla věnovaná kopům na lapy – tzv. laktátové cvičení.

Odpolední trénink měl na starosti Svíťa a musím říct, že nám dal pěkně do těla. Začátek tréninku byl věnován pohybovým cvičením a nácvikům do matsogi a závěr byl věnován několika dvouminutovým kolům matsogi a boxu. Všichni jsme si sáhli na dno a soustředění jsme tímto tréninkem pěkně zakončili.

Pak už následovalo uklízení, balení a cesta domů. Na závěr musím poděkovat a vyzvednout Pavla Šnábla, Pavla Jizbu a Štěpána Procházku za jejich parádní bas kytarové kulturní zpestření.
Tagy:

Komentáře (0)



TAEKWONDO
Kontakt: Ondřej Vrábel, tel.: 777-011-692, sonkal@taekwondo.cz
Adresa pro korespondenci: Sonkal z.s., Jiránkova 1137/1, 163 00 Praha 6,
Za finanční podpory
Hlavního města Prahy
Za finanční podpory
Národní sportovní
agentury
Za finanční podpory
Městské části Praha 14