TAEKWON-DO
Home / 2010 / Sekce informujeme / Skvělý národní seminář
23.5.2010 / Celorepublikový technický seminář

Skvělý národní seminář



23. května 2010 byl v Brně jeden z dalších celorepublikových seminářů. Letos ale bohužel chyběl mistr Hwang Ho-yong, protože je ještě stále v Koreji. Seminář vedli pan Rostislav Kaňka (VI. dan) a pan Martin Zámečník (V. dan). K ruce jim však byli další mezinárodní instruktoři jako pan Petr Poklop (V. dan), paní Jana Lazorová (IV. dan), pan Marek Lazor (IV. dan) a pánové Ondřej Vrábel (IV. dan) a Milan Prokeš (IV. dan).

Dopolední část semináře vedl pan Kaňka. Z větší části jsme se věnovali technice a sest

avám (tul). Po třech základních sestavách (Chon-Ji, Dan-Gun, Do-San) jsme se rozdělili do menších skupinek a pilovali jsme sestavy hodné našim technickým stupňům. Každou skupinku měl na starosti jeden až dva mezinárodní instruktoři, tu moji (III. dan a vyšší) měl na starost samotný pan Kaňka. Byl to velmi těžký trénink (dril), při kterém jsem se získal další znalosti a pohledy na techniku a pohyb. Patnáct minut před koncem dopolední části semináře jsme rozpustili skupinky a procvičovali techniky a kombinace pro zápas (matsogi).




Mezi dopolední a odpolední částí semináře jsme měli dvě hodiny pauzu na oběd. Někteří z nás jsme se rozhodli udělat nějaké pěkné fotografie. Nejlepším místem pro focení se nám zdál hrad Špilberk. Počasí se nám vskutku vydařilo.



Ve dvě hodiny odpoledne začala druhá část semináře vedená panem Zámečníkem. Po hromadné fotografii jsme dostali pořádně do těla. Na pořadu byly základní kopy a posilování pro zlepšení stability, techniky a síly kopů. V samotném závěru celého semináře byl vyčleněn čas pro řízené krokové boje (sambo, ibo, ilbo matsogi).



Dle mého názoru to byl velmi vydařený a hodnotný seminář. Mé tělo bolelo ještě tři dny po něm. Poděkování patří panu Liborovi Macháňovi (IV. dan) za organizaci a realizaci semináře. Doufám, že se brzy zase sejdeme na dalším semináři.

Tagy:

Komentáře (0)



TAEKWONDO
Kontakt: Ondřej Vrábel, tel.: 777-011-692, sonkal@taekwondo.cz
Adresa pro korespondenci: Sonkal z.s., Jiránkova 1137/1, 163 00 Praha 6,
Za finanční podpory
Hlavního města Prahy
Za finanční podpory
Národní sportovní
agentury
Za finanční podpory
Městské části Praha 14