TAEKWON-DO
Home / 2004 / Sekce závodíme / Skromné počty našich závodníků
2.2.2004 / Celorepublikový turnaj technické skupiny A

Skromné počty našich závodníků



17. ledna tohoto roku se ve sportovní hale v Třeboni konal Turnaj juniorů a seniorů technické skupiny A, kterého se poprvé mohli zúčastnit i držitelé 4. a 3. kupů (modré pásky).

Linda Deutschová v letošním roce poprvé na republikových šampionátech závodí v juniorské kategorii a pře

stože přechod mezi starší (a mnohdy zkušenější) závodníky nebývá lehký ani tentokrát nezůstala bez medaile. V matsogi juniorek do 60kg Linda narazila v boji o postup do finále na velmi zkušenou Pavlou Jelečkovou, která však byla nad její síly a získala tak 3. místo.



Barbora Sýkorová - twimyo dollyo chagi

Na Barboru Sýkorovou tentokrát „zbyla“ tři 3. místa (tuly, t-ki i wirok). Očekávané 1. místo ve t-ki bylo velmi blízko, bohužel techniku dollyo chagi rozhodčí ohodnotili jen 2 body místo potřebných 3. Zlatou medaili si Bára vybojovala ve sportovním boji do 53 kg, když ve finále porazila srdnatou soupeřku Katku Čižkovou z plzeňského oddílu Narama. 3. místo v této váhové kategorii získala Lucka Kolmanová po prohře právě s Katkou.



Přestože ve speciálních technikách Bára nezískala 1. místo, stála na stupni nejvyšším třetí z našich závodnic v této disciplíně – Lucka Kolmanová. Stejně jako Ilona Hambergerová získala po třech základních technikách 9 bodů a následovala dlouhé rozeskakování, které dopadlo šťastně pro naše barvy.



Pavel Zavadil - tul

V juniorské skupině jsme tentokrát měli pouze jednoho zástupce a to Pavla Zavadila. Ve sportovním boji se Pavel neumístil na žádné z medailových pozic. Bohužel na jeho výkonu se částečně podepsala Vánoční tréninková přestávka a na svého soupeře nestačil. Pavel si vše už předtím vynahradil v tulech junioři I. dan a vyšší. Nejprve velmi snadno zvítězil nad Davidem Stirberem (Hosinsool) a po té ve finále porazil i svého dalšího pražského rivala Petra Kutílka (Dan-Gun).



Mezi seniory jsme měli opět pouze jednoho závodníka – Vláďu Švandu, který k nám přestoupil z brněnského oddílu. Tréninkové výpadky z loňského roku, kdy nejprve zakončoval vysokoškolská studia a po té absolvoval několikaměsíční kurz v novém zaměstnání, se promítla především do tulů a matosogi. Proto se tentokrát rozhodl sportovní boj vynechat. Přesto své skokanské schopnosti neztratil a 3. místo v t-ki je vynikajícím úspěchem.



Nejúspěšnějšími závodníky v juniorské kategorii se stali shodným počtem Tomáš Matějka (Naeryo) a Matěj Vlček (Il Dong), Pavla Jelečková (Koguryo) mezi juniorkami. V seniorské pak Jiří Teslík (Il Dong) a Hanka Hanousková (Tong-Il).
Nejúspěšnější školou se poprvé stal domácí oddíl Won-Hyo Třeboň (5 zlatých, 2 stříbrné a 4 bronzové medaile). Sonkal se v celkovém hodnocení umístil na pátém místě, což s pouhými pěti závodníky není vůbec špatný výkon.



Zde najdete kompletní výsledky (RTF).

Tagy:

Komentáře (0)



TAEKWONDO
Kontakt: Ondřej Vrábel, tel.: 777-011-692, sonkal@taekwondo.cz
Adresa pro korespondenci: Sonkal z.s., Jiránkova 1137/1, 163 00 Praha 6,
Za finanční podpory
Hlavního města Prahy
Za finanční podpory
Národní sportovní
agentury
Za finanční podpory
Městské části Praha 14