TAEKWON-DO
Home / 2012 / Sekce informujeme / Sbírejte s námi víčka od PET lahví
23.9.2012 / Podpora těm co to potřebují2 komentáře

Sbírejte s námi víčka od PET lahví

Během našeho letního soustředění mne Kristýna Hudková požádala, abych ostatním účastníkům sdělil, aby nevyhazovali víčka od PET lahví a předávali je právě jí. Moje zvídavost mi nedala a následovala pochopitelně otázka "proč?". Odpověď mne zaujala a chtěl bych tuto aktivitu podpořit v rámci celého Sonkalu.
Důvod sběru víček je jednoduchý - sebraná víčka půjdou na dobročinný účel, konkrétně pro Michalku Laníkovou, která trpí velmi vážnou nemocí. Firma všechna vybraná víčka vykoupí a dále je zpracuje. Za tyto peníze budou moci rodiče Michalce nakoupit další potřebné léky a vybavení, které ji pomohou zvládat její nemoc. Informace najdete ZDE.

A jak na to? Často si berete na trénink piti v nějaké plastové láhvi, ale po tréninku tato putuje do odpadu (doufám, že tříděného) a to včetně víčka. Stačí tedy to nejjednodušší - víčko nevyhazujte, ale dejte svému trenérovi. Pokud to uděláte s plastovými lahvemi i doma, tak bude o hezkých pár víček (stovky) a to už je zajímavé, co říkáte?

Takže ode dneška sonkaláci sbírejte všechna plastová víčka, která uvidíte a přineste je na trénink! Není lepšího pocitu než pomoci někomu kdo to potřebuje :)

Ondřej Vrábel

P.S.: První kolo víčkové soutěže vyhrál o menší parník Alan Charvát, 2. a 3. místo na stovky víček přesně Ondra Faltin a Lenka Hrstková.

Druhé kolo, které končí o víkendu je v plném proudu a zatím vede s náskokem obrovské igelitky Ondra Faltin! Doufám, že ostatní se nenechají zahanbit!
Tagy:

Komentáře (2)


alan

vloženo 17.8.2012 v 10:59
to je super nápad, něco takového jsme již podnikali, rozešlu to i v práci a uvidíme.

Jiří Huml

vloženo 16.8.2012 v 9:16
DOHÁJE!!! To jste měli řict dřív.. Na soustředění jsme jich na pokoji měli tak 50 .

TAEKWONDO
Kontakt: Ondřej Vrábel, tel.: 777-011-692, sonkal@taekwondo.cz
Adresa pro korespondenci: Sonkal z.s., Jiránkova 1137/1, 163 00 Praha 6,
Za finanční podpory
Hlavního města Prahy
Za finanční podpory
Národní sportovní
agentury
Za finanční podpory
Městské části Praha 14