TAEKWON-DO
Home / 2003 / Sekce závodíme / Reportáž je zde
13.10.2003 / 2. CZECH OPEN

Reportáž je zde



O víkendu 10.-12. října 2003 se v Třeboni uskutečnil 2. ročník mezinárodního turnaje Czech Open, kterou pořádal Český svaz Taekwon-do ITF. Organizaci samotné soutěže měl na starosti pražský oddíl Taekwon-do Sonkal ve spolupráci s hlavním rozhodčím MUDr. Rostislavem Kaňkou. Do samotné soutěže se zaregistrovalo na 170 závodníků z 22 subjektů a protože to byl turnaj mezinárodní utkali se spolu nejen závodníci z Čech a Moravy, ale také z Francie, Grónska, Slovinska a Slovenska. Startovní pole rovněž čítalo několik aktuálních více-mistrů světa Martin Kountchev z Francie (tul senioři IV. Dan), Hana Hanousková (matsogi seniorky -70kg) a především domácí Jan Mraček (matsogi senioři -71kg).



V pátek bylo na pořadu pouze registrace a vážení, ale již v sobotu se na plno rozběhli boje mez

i barevnými pásky (držitelé technických stupňů 8.-1. kup) a to ve všech věkových skupinách (žáci, junioři a senioři). Všichni juniorští a seniorští závodníci měli postupně možnost změřit své síly v tulech, matsogi, t-ki a wiroku. Žáci pak v tulech, matsogi a t-ki. Do sobotních bojů rovněž zasáhli členové juniorské reprezentace. V sobotu soutěžilo 9 z 10-ti členů naší výpravy. První místo vybojovala Iva Hřebačková (tul žákyně 4. kup a vyšší), Linda Deutschová rovněž 1. místo v matsogi juniorek B -53kg. Velmi pěkná druhá míst přidala i Lucka Kolmanová (wirok a t-ki juniorky B). Kompletní přehled úspěchů naší výpravy najdete v sekci úspěchy.



Na závěr prvního soutěžního dne byli rovněž vyhodnoceni nejúspěšnější závodníci jednotlivých skupin. V žákovské skupiny Anna Pösingerová (Kwang-Myong) a Filip Gavlas (TKD Frýdek-Místek), mezi juniory a juniorkami byli vždy 2 nejúspěšnější závodníci a proto poháry nebyli předany. A v seniorské skupině Kristýna Rybová (Česká juniorská reprezentace) a David Novotný (Koguryo Třebíč).





Nedělní program soutěže byl plně vyhrazen kláním černých pásů v juniorské a seniorské skupině. Velmi dobrá konkurence byla k vidění v tulech seniorů I. Dan a rovněž ve sportovním boji seniorů do 71kg. Do nedělních bojů zasáhl náš jediný zástupce – Pavel Zavadil. V tulech junioři I. Dan ve finále podlehl zkušenějšímu závodníkovi z Grónska a získal tak 2. místo, ve sportovním boji získal Pavel 3. místo. Bohužel ve speciálních technikách byli přihlášení pouze dva závodníci – Pavel a Urban Zaloznik ze Slovinska. První místo Pavel získal po právu, ale ještě více nás těší výkon samotný, především výborné provedení techniky Dolmyo chagi!



Mezi držiteli černých pásů byli nakonec nejúspěšnější – v juniorech Tittussen Angutinnguaq (Grónsko), v seniorech Jiří Teslík (Il-Dong Ostrava) a v seniorkách Žaneta Geberová (Tong-Il České Budějovice). Nejúspěšnějším subjektem se stala Česká juniorská reprezentace s 9-ti zlatými, 6 stříbrnými a 1 bronzovou medailí.



Organizátoři se těší na shledanou na 3. Czech Openu v roce 2004 v ještě hojnějším počtu.



Kompletní výsledkové listiny (RTF formát).

Tagy:

Komentáře (0)



TAEKWONDO
Kontakt: Ondřej Vrábel, tel.: 777-011-692, sonkal@taekwondo.cz
Adresa pro korespondenci: Sonkal z.s., Jiránkova 1137/1, 163 00 Praha 6,
Za finanční podpory
Hlavního města Prahy
Za finanční podpory
Národní sportovní
agentury
Za finanční podpory
Městské části Praha 14