TAEKWON-DO
Home / 2003 / Sekce informujeme / Příprava na Mistrovství České republiky
29.10.2003 / XIV. Oddílové soustředění

Příprava na Mistrovství České republiky



Od pátku 24. do úterý 28. října proběhlo 14. oddílové soustředění Sonkalu v již osvědčené lokalitě Frýdštejn. Tu jsme si oblíbili nejen kvůli pěkné sauně a dobrým snídaním. 9 tréninkových jednotek v pěti dnech bylo pojato hlavně jako příprava před nadcházejícím Mistrovstvím České republiky, které nás čeká již tento víkend. Současně to jistě bylo několik příjemných dní s kamarády, které všem zase daly pár nových zážitků, zkušeností a také dovolily psychicky odpočinout od každodenního pražského shonu. Velmi příjemným zpestřením byla přítomnost taekwondistů nejen ze Sonkalu, ale také z dalších českých oddílů - velmi úspěšná exreprezentantka ČR Petra Tošnarová (Hwa-Rang Praha) a Honza Klaška (Won-Hyo Třeboň). Celé soustředění rovněž absolvovala návštěva zpoza velké louže - Parisi Mark (36 let) IV. Dan (trenér národního týmu USA), Henry James (26 let) III. Dan (profesionální trenér taekwondo a člen národního týmu USA), Lang Joseph (22 let) II. Dan (člen národního týmu USA) a také Hallinan Stephen (23 let) II. Dan z Irska. Dle jejich slov se jim soustředění líbilo a rádi by přijeli opět. Po Peterovi a Luaně ze Švýcarska, kteří se k

nám přidali v létě, je to již druhá návštěva ze zahraničí v řadě. Věříme, že se zahraniční účastníci na našich soustředěních stanou tradicí a rovněž v budoucnu budou se stanou i místem, kde si taekwondisti z celého světa mohou předávat zkušenosti, zážitky a znalosti.






Tak jako na všech našich soustředěních se cvičilo ve dvou dvouhodinových cyklech denně – tentokrát dopolední trénink byl zaměřen na t-ki, wirok, tul a tým tul, popřípadě individuálnímu cvičení a odpolední výhradně matsogi. Právě v matsogi se nejvíce projevila přítomnost návštěv, protože kvůli nízkému věkovému průměru se zvláště starší Sonkaláci ve vzájemných soubojích již velmi dobře znají, přibylo tak 6 nových soupeřů.





Část posledního tréninku v úterý dopoledne naši trenéři předali do rukou zahraničních kolegů, kteří jej věnovali velmi zajímavé ukázce systému krokového matsogi-hosinsoolu pro jejich 10.-6.kup s následným nácvikem ve dvojicích..Trénink si vzal na starost hlavně James Henry III.Dan, jemuž je taekwon-do i povoláním, krom toho, že je promovaným trenérem taekwondo v jeho prospěch mluvily hlavně jeho schopnosti – opravdu bylo vidět, že taekwondu dává hodně. Toto cvičení můžeme přirovnat k našemu ilbo matsogi s prvky hosinsoolu v reálnější rychlosti než cvičí naše žákovské stupně. Snad skoro stejné cvičení můžeme vidět na záznamech exhibic prvních korejských mistrů (současných velmistrů). Ukázka i trénink byli odměněny zaslouženým potleskem a spokojeností všech cvičících. Poté už následoval jen oběd, dobalení věcí a přesun do Libereckého aquaparku Babylon, kde se všichni vyřádili až ke dnu svých sil.



Všem přeji hodně úspěchů na MČR a ahoj na dalším soustředění.



Své postřehy pro vás sepsal Martin Svitek.

Tagy:

Komentáře (0)



TAEKWONDO
Kontakt: Ondřej Vrábel, tel.: 777-011-692, sonkal@taekwondo.cz
Adresa pro korespondenci: Sonkal z.s., Jiránkova 1137/1, 163 00 Praha 6,
Za finanční podpory
Hlavního města Prahy
Za finanční podpory
Národní sportovní
agentury
Za finanční podpory
Městské části Praha 14