TAEKWON-DO
Home / 2021 / Sekce informujeme / Příprava na MČR po dvou letech
28.12.2021 / Podzimní oddílové soustředění - příprava na Mistrovství ČR ( informace )

Příprava na MČR po dvou letech


Poslední dva roky již všichni čelíme nevlídné situaci v podobě viru Covid 19, který nám všem velmi zkomplikoval životy. I náš život taekwondistů byl touto nemocí velice negativně ovlivněn, a to především přísným omezením cvičebních jednotek a také omezením či úplným zrušením větších událostí, jako například semináře, závody či soustředění.

Z tohoto důvodu proběhlo poslední mistrovství České republiky před dvěma lety v listopadu 2019. Následující rok byla soutěž kvůli přísným opatřením zrušena a stejně s ní také naše podzimní soustředění, které slouží jako sportovní příprava k tomuto mistrovství.

Všichni jsme se obávali, co nám poměry dovolí letos. Přestože z médií slyšíme, že současná situace se stává s každým dnem vážnější, zatím ještě nedošlo k úplnému zrušení sportovních akcí. Sonkaláci a Sonkalačky tedy nelenili a o prodlouženém víkendu 5. – 7. listopadu se vydali do Zákup, kde konečně po dvou letech proběhlo opět podzimní soustředění.

Přestože oproti jiným létům, trvalo letošní soustředění pouze tři dny, místo obvyklých pěti, náplň tréninků byla velmi intenzivní a všichni účastníci skutečně tvrdě pracovali, což někteří z nás plně pociťovali při závěrečném tréninku, kdy již byla znát výrazná únava.

Ačkoliv je potřeba ještě pár dní trénovat, věřím, že většina závodníků je dobře připravená, aby na nejvyšší svazové soutěži předvedla krásné výkony.

Víme, že situace není nejpříznivější a do začátku mistrovství České republiky pro rok 2021 zbývají necelé dva týdny. Přesto všichni pevně doufáme, že soutěž proběhne, třebaže za určitých bezpečnostních podmínek a tréninková příprava nebude nadarmo.
Tagy:

Komentáře (0)



TAEKWONDO
Kontakt: Ondřej Vrábel, tel.: 777-011-692, sonkal@taekwondo.cz
Adresa pro korespondenci: Sonkal z.s., Jiránkova 1137/1, 163 00 Praha 6,
Za finanční podpory
Hlavního města Prahy
Za finanční podpory
Národní sportovní
agentury
Za finanční podpory
Městské části Praha 14