TAEKWON-DO
Home / 2014 / Sekce informujeme / Přidáváme dva černé pásky
6.3.2014 / Zkoušky na technické stupně DAN1 komentář

Přidáváme dva černé pásky

Úderem 14. hodiny nastoupila 24 taekwondistů před zkušební komisi Českého svazu Taekwon-Do ITF (Velmistr Hwang Ho-yong, MUDr. Rostislav Kaňka, Martin Zámečník a ing. Milan Prokeš) ke zkoušce na I. až IV. dany. Mezi žadateli o I. dan byli i dva členové našeho oddílu - Lukáš Veverka a René Čapek.
Oba stejně jako ostatní adepti předvedli sestavy, boj, sebeobranu, speciální techniky, silové přerážení a rovněž své znalosti teorie taekwonda. Lukáš předvedl během celé zkoušky velmi vyrovnaný a sebevědomý výkon, což se odrazilo i na bodovém hodnocení, které měl z uchazečů na I. dan nejvyšší (66 bodů). Renda zaváhal velmi nepatrně při teorii a bohužel také při silovém přerážení pěstí. S touto technikou bojuje bohužel dlouhodobě a bude to vyžadovat další individuální trénink. Nakonec i on prošel úspěšně zkouškou na I. dan.

Z ostatních výkonů mne zaujala velmi sympatickým výkonem dvojice veteránů z Velešína, kdy obdivuhodně oba pánové zvládli nástrahy zkoušky na III. dan. Velký respekt zaslouží především pan Císař starší, který předvedl parádní výkon kdo má "šestý křížek" za sebou.

Všem úspěšným adeptům gratuluji a přeji jim hodně radosti z praktikování taekwonda!



Svíťův pohled: Na zkoušky jsem nejdřív nechtěl jít, vím jak oba naši kluci cvičí (dobře) a času si cením skoro nejvíc na světě. Nakonec jsem se zkoušek musel účastnit jako "fešák v obleku" a jsem za to nakonec rád. Lukáš i Renda cvičili moc pěkně. Luky ukázal, že umí a věřím, že z něho jednou může být bojovník všemi zaslouženě respektovaný. Renda mě hned při první technice v tulech překvapil, jak to krásně sekal, žádnou z technik bych nechtěl dostat. Na chvilku se vrátil do své (neopodstatněné) nesebedůvěry a apjoomok nepraskl, ale právě k tomu Taekwondo je, aby nám umožnilo pracovat se strachy a chybami, které všichni máme. Takže kluci, jsem rád, že jsem vás viděl cvičit a jsem na vás hrdý. Jen mě mrzí, že jsme se včera neviděli na tréninkovém dni, kde jste se mohli posunout zase o něco dál, protože I. Dan je meta, ale jen ta první, ne domácí ;o) Ale věřím, že jste měli rozumné důvody.
Nemůžu tak, jako Ondra, nezmínit pana Císaře z Velešína, který dělal zkoušky na III. Dan a nemohl jsem udělat nic jiného, než s před ním smeknout a upřímně.... při jeho výkonu mě mrazilo. Šedesátník, který přeráží jakoby nic a udrží nohu v Juche na výšku pásku bez vrávorání je pro mě hoden obdivu. Ave Císař.

Čistému taekwondu zdar.

Svíťa
Tagy:

Komentáře (1)


Martin Svitek

vloženo 9.3.2014 v 11:05
Chtěl jsem napsat něco ke zkouškám, tak jsem to přidal sem k Ondrovu článku ;o)

TAEKWONDO
Kontakt: Ondřej Vrábel, tel.: 777-011-692, sonkal@taekwondo.cz
Adresa pro korespondenci: Sonkal z.s., Jiránkova 1137/1, 163 00 Praha 6,
Za finanční podpory
Hlavního města Prahy
Za finanční podpory
Národní sportovní
agentury
Za finanční podpory
Městské části Praha 14