TAEKWON-DO
Home / 2002 / Sekce přidáš se? / Přehlídka bojových umění tentokrát v Praze
6.12.2002 / Fighter's Budoshow 2002

Přehlídka bojových umění tentokrát v Praze



1.prosince jsme měli my, příznivci bojových umění a sportů, možnost zhlédnout již třetí Fighter´s budoshow pořádanou p.Sobotkou a p.Břeněm v pražské hale Sparty.
Celá show začala chvíli po 15h efektním příchodem (nebo lépe řečeno pádem) p.Michala Frabši, který budoshow úvodním proslovem zahájil a poté také komentoval. Následovala krátká, ale zajímavá freestyle sestava (Factory pro Praha), jíž borci skončili utvořením jakési živé brány, kterou postupně proběhli všichni aktéři celé akce (více o

všech ročnících na www.budoshow.cz). Narozdíl od minulých let nepatřilo první vystoupení tradičnímu Tanci lva, což pro mě osobně byla škoda, jiní diváci tuto změnu možná uvítali. Měli jsme možnost shlédnout různě pojatá vystoupení od velmi tradičních jako Karate, Wushu, Viet Vo Dao, Aikido (to bylo předvedeno tradičně avšak velmi reálně, pro mě samotného jedna z nejlepších vystoupení), Tai chi…. až k show v pravém slova smyslu jakými byli například Taekwon-Do ITF, vystoupení Asia Gym Sport, free-style sestavy nebo divácky atraktivní Capoeira. Na své si přišli i příznivci „přímějšího“ boje v podobě Thaiboxu, ultimátních zápasů, Wing-chunu a Escrimy.


Zajímavou vsuvkou byl historický šerm, tentokrát předveden ve formě krátkého příběhu-možná zdlouhavější a někdy ne tak zábavné jako minulý rok, ale celou akci to jistě oživilo a zpestřilo. Překvapením bylo i představení VIP(!!!!) hosta Kennyho Yamaue (10.Dan Yamaue Ryu Aikijutustu), který se bohužel aktivně show nezúčastnil. Kdo viděl tohoto staršího pána aspon jedinkrát cvičit, jistě mi dá za pravdu, že by bylo na co koukat.


Detailnější představu o jednotlivých scénkách si každý může udělat sám (viz. fotogalerie).
Závěrem musím poděkovat organizátorům za to, že takovouto akci vůbec v čechách máme.
Co by se ale dalo do příštích let zlepšit?? Pro diváky, jak laické tak „profesionály“, by bylo ku prospěchu kdyby moderátor měl hlubší znalosti o všech stylech, které komentuje.
Co mě jen trochu mrzí je to, že se všechny ročníky budoshow v mnohém shodují a většina účinkujících není schopna vymyslet nic nového, co by překvapilo nebo ohromilo. To co jsem od jednotlivých vystoupení čekal to i předvedla, ale myslím, že by všechny styly dokázaly sestavit profesionálnější exhibiční týmy a předvést doopravdy to nejlepší, co u nás můžeme v oblasti bojových umění vidět.


Celkově to ale bylo skvěle strávené odpoledne, které ve všech určitě zanechalo plno zážitků.

Tagy:

Komentáře (0)



TAEKWONDO
Kontakt: Ondřej Vrábel, tel.: 777-011-692, sonkal@taekwondo.cz
Adresa pro korespondenci: Sonkal z.s., Jiránkova 1137/1, 163 00 Praha 6,
Za finanční podpory
Hlavního města Prahy
Za finanční podpory
Národní sportovní
agentury
Za finanční podpory
Městské části Praha 14