TAEKWON-DO
Home / 2017 / Sekce informujeme / Polské zkušenosti
19.11.2017 / Seminář s Mistrem Jerzy Jedutem (VIII. dan)

Polské zkušenosti

Sobota 11. a neděle 12. listopadu byla pro hrstku sonkaláků a sonkalaček ve znamení skoro již tradičního polského drilu a spousty zajímavých cvičení. Po roce jsme opět přidali pozvání vedení České národní unie taekwon-do do Stránčic, kde proběhl již 4. národní seminář s Mistrem Jerzy Jedutem. Na programu byl stejně jako v předchozích letech dril technik a sestav. Úvody tréninkových jednotek zpestřili pro nás zcela nová či zajímavě obměněná cvičení. Aby Mistr zabránil únavě mozků, a také těla, tak vkládal bloky i doprostřed jednotlivých částí.
Dril to byl tradičně velmi náročný, protože sobotní bloky byly nakonec dva a zaměřené především na barevné pásky. Techniky a sestavy od Saju jirugi do Hwa-Rang byly však procvičeny velmi důkladně i díky délce jednotlivých tréninků. Dopoledne 3 hodiny, a odpoledne 4 hodiny.

Neděle se nesla v podobném duchu, ale již za větší přítomnosti černých pásků, kterým vydatně pomohly naše barvy. Z pohledu sestav byl program od Choong-Moo po Choi-Yong. Podobně jako v sobotu Mistr Jedut prokládat sestavy procvičováním technik či náročných kombinací technik. Na své si přišly i příznivci sportovního boje, kdy se dostalo na procvičování pohybu do sportovního boje. Zde si Jirka Novák, který byl často vybírán jako sparring partner, musel připadat jako v Jiříkově vidění. Přestože je rozdíl ve věku na první pohled viditelný, tak to vždy po několika opakováních vypadalo zcela obráceně :)

I když neděle byla na tom délkou velmi podobně - 3 a 3,5 hodiny, tak i tyto tréninky utekly jako voda. Kromě nespočtu zajímavých detailů, praktických vysvětlení jak provádět dané techniky a spousty nápadů pro tréninky, mi utkvěla v hlavě myšlenka, kterou by si měl vzít za své každý taekwondista, každý kdo se něčemu cíleně věnuje. Pokud má trénink 2 hodiny, tak je jedno zda ty dvě hodiny promrháme nebo je aktivně strávíme a něco se naučíme. Pořád to budou stejné 2 hodiny!


Semináře s legendami Taekwon-do nám pravidelně zpestřují náš trénink, je to jedna z našich motivací. Přidej se k nám a za pár let pojedeš s námi. Nábor do kurzů pro děti, mládež a dospělé probíhá celý rok - Informace k náboru zde
Tagy:

Komentáře (0)



TAEKWONDO
Kontakt: Ondřej Vrábel, tel.: 777-011-692, sonkal@taekwondo.cz
Adresa pro korespondenci: Sonkal z.s., Jiránkova 1137/1, 163 00 Praha 6,
Za finanční podpory
Hlavního města Prahy
Za finanční podpory
Národní sportovní
agentury
Za finanční podpory
Městské části Praha 14