TAEKWON-DO
Home / 2021 / Sekce informujeme / Polská taekwon-do legenda znovu v Čechách
29.12.2021 / Seminář s Mistrem Jerzy Jedutem (VIII. dan)

Polská taekwon-do legenda znovu v Čechách


Mistra Jerzy Jeduta (VIII. dan) netřeba představovat starším taekwondistům, ale pro ty mladší uděláme menší rekapitulaci. Mistr Jedut byl v minulosti trenérem velmi úspěšné reprezentace Polska, z jeho školy MKS Lewart AGS Lubartów vzešli desítky mistrů Evropy a také mnoho mistrů světa. Mistrovým nejúspěšnějším žákem je mistr Jaroslaw Suska (VII. dan) - 6x mistr světa a 20x mistr Evropy.

Ale pojďme k samotnému semináři, který již mnoho let pořádá Česká národní unie Taekwon-Do ve Stránčicích. Po roční covidové přestávce Mistr Jedut opět zavítal do Čech. Seminář je vždy dvoudenní - sobota je zaměřena na barevné a neděle pak na černé pásky. Intenzita semináře byla průběžně mezi orkánem a tornádem. Nejde však pouze o intenzitu cvičení, ale především o velmi nápaditý obsah. Jako každý rok spousta zajímavých a hlavně nových cvičení. Přestože je mezi oběma ITF menší rozdíl ve cvičení některých technik, tak to nijak neubírá na přínosu semináře! Spíše naopak - odlišný náhled na některé techniky vede k velmi zajímavým diskuzím.

Je velmi potěšující zvýšení počtu účastníků z dalších oddílů našeho Svazu. Méně potěšující je pokles zájemců přímo z pořádající Unie. Nicméně my se budeme těšit na seminář v listopadu 2022!
Tagy:

Komentáře (0)



TAEKWONDO
Kontakt: Ondřej Vrábel, tel.: 777-011-692, sonkal@taekwondo.cz
Adresa pro korespondenci: Sonkal z.s., Jiránkova 1137/1, 163 00 Praha 6,
Za finanční podpory
Hlavního města Prahy
Za finanční podpory
Národní sportovní
agentury
Za finanční podpory
Městské části Praha 14