TAEKWON-DO
Home / 2016 / Sekce závodíme / Pohár dotekl a nepřetekl(y)
17.4.2016 / 22. juniorské, 31. seniorské, 8. veteránské a 6. žákovské Mistrovství Evropy1 komentář

Pohár dotekl a nepřetekl(y)

Dnes se sonkalákům dařilo velmi slušně, byť soutěž končila dost pozdě. Mě osobně přestal hnisat palec na noze, takže se pohyb po ringu, coby středovému rozhodčímu, značně usnadnil. Ale to hlavní jsou naši závodníci.
Zatím nevím jak dopadli přesně týmové matsogi seniorů a seniorek, ale to časem vyplave na povrch. V hale to byl trochu chaos a běželi najednou sebeobrany, speciály a týmové matsogi. V sebeobranách se 2x prezentovala Janča Kovářová, nejprve na mém ringu v juniorské skupině s Vendy Bluchovou. Tato scénka se moc nepovedla a medailí to neskončilo. Lepší to bylo s Martinou Kopeckou v seniorkách, kde to znamenalo bronz. Vóďa, pokud jsou mé informace správné, se na 2x rozstřeloval s řeckým týmem a rozhodčí se ve finále nechali zlákat veřejným míněním (řevem) a našim klukům přisoudili druhé místo.

Speciály byly znatelně lepší. Nejprve se prezentovala Terka Štekerová. Nopi, dollyo a nomo zvládla velmi pěkně. Bandae byla příliš blízko stojanu a bylo to za 0 a dolmyo podskočila. Nicméně to s přehledem stačilo na první místo. Následoval tým juniorek, kde Tereza přispěla precizním dollyem a přidáním ostatních členek s nopi a nomo chagi to bylo druhé holčičí zlato.

Jirka Novák skákal velmi pěkně, ale díky loterjnímu způsobu nahlašování výšek to stačilo jen na druhé místo. Aby se to nelišilo od holek, tak i tým chlapců zkopíroval druhé místo, kde opět figuroval Jirka.

Závěrečné předávání medailí a pohárů bylo pro ČR velmi příjemné a ještě o to příjemější pro Sonkal - Jirka Novák = nejúspěšnější junior Mistrovství Evropy, Tereza Štekerová = nejúspěšnější juniorka Mistrovství Evropy. Tedy máme Mistrovský double!

Letošní výsledky velmi pěkné a v případě juniorů se těším na zařijové Mistrovství světa v Andrii!

Zítra valíme domů :-)






Závodů se náš oddíl účastní pravidelně a to nejen v České republice. Učíme nejen sport, ale bojové umění v celé jeho šíři. Cílem je zdravý životní styl, zlepšování kondice, techniky a sebeobrana. Nábor pro děti, mládež a dospělé probíhá po celý rok v našich tělocvičnách na Černém Mostě, Petřinách a v Horních Počernicích. Informace k náboru zde
Tagy:

Komentáře (1)


Miroslav Novák

vloženo 19.4.2016 v 6:53, Editováno: mirek dne 19. 4. 2016 v 08:54
Velka gratulace! To je slusna motivace pro ostatni - cvicit s nejlepsimi v Evrope

TAEKWONDO
Kontakt: Ondřej Vrábel, tel.: 777-011-692, sonkal@taekwondo.cz
Adresa pro korespondenci: Sonkal z.s., Jiránkova 1137/1, 163 00 Praha 6,
Za finanční podpory
Hlavního města Prahy
Za finanční podpory
Národní sportovní
agentury
Za finanční podpory
Městské části Praha 14