TAEKWON-DO
Home / 2021 / Sekce informujeme / Podruhé online a ještě lépe
15.4.2021 / 2. Online mezinárodní technický seminář s velmistrem Hwang Ho-yongem ( info pack )

Podruhé online a ještě lépe


Opět jsme dokázali posunout hranice významu nadupaný víkend. Ono nestačí si dát v sobotu 2x 3 hodiny a v neděli 1x 3 hodiny technického semináře. Je potřeba to oroštovat v neděli natočením dvou podcastů a následně to završit online přenosem svazového tréninku :-)

Pojďme, ale na samotný začátek, protože víkend začíná pátkem. V pátek bylo potřeba udělat dvojí technickou přípravu. První byla projít s Ondrou Faltinem a Terezou Simandlovou celý Taekwon-Do systém matsogi, aby byli náležitě připraveni. Z jejich pohledu to byla příprava naprosto tragická, protože se jim všechno pletlo a pocitově zmotali co mohli.
Druhá část byla již vyloženě seminářová - příprava kamer, kabeláže, rollupů... a tak nějak všeho co se seminářem souvisí. Byť je v tom už trochu rutiny, tak pořád je potřeba vše vyzkoušet. Dílo se podařilo a celá akce mohla v sobotu ráno vypuknout.

Je sobota 10. dubna a do konferenční místnosti Hotelu Duo se schází všichni aktéři - velmistr Hwang Ho-yong, mistr Martin Zámečník, prezident svazu Marek Lazor, vedoucí technického oddělení Petr Pařík, asistenti Pavel Zavadil, Ondra Faltin a Terka Simandlová, a já si řekl, že taky přijdu a nenechám si to ujít :-D. Všichni otestovaní na Covid a připraveni na 2. online mezinárodní technický seminář.

S mistrem Martinem Zámečníkem jsme opět celou dobu velmistrovi Hwangovi asistovali, pomáhali, doplňovali a překládali. Úvod byl tradičně zaměřen na základní teorii a principy teorie síly v technikách. Byť je to "stále dokola" tak si čím dál více uvědomuji podstatu principů a nutnost jejich aplikace. Podobně to je i tajemstvím tréninku, které by se měli jak v angličtině tak v češtině spíš jmenovat zásadami/principy, protože to žádné tajemství opravdu není :-D

Následně se procházeli detailně sestavy a vysvětlovali se problematické pasáže. Průběžně byly zodpovídány dotazy jednotlivých účastníků které pokládali především prostřednictvím chatu Zoom aplikace.
Přes množství informací dopolední tří hodinový blok utekl jako voda.

Odpoledne se pokračovalo v dalších sestavách a právě celému systému boje. V sestavách se po celý den pravidelně střídal Ondra, Terka a Pavel, ale když došlo na matsogi, tak to bylo čistě na Ondrovi s Terkou. Jejich páteční trénink se ukázal jako velmi přínosný a s drobnými chybičkami to zvládli na výbornou. Jsem velmi rád, že oba dva mohli a chtěli asistovat po celou sobotu, protože to byla nejen obrovská zkušenost, ale také získání obrovského množství informací.

Na neděli byly naplánovány vyšší sestavy a proto se obměnili předcvičující asistenti. Tentokrát Velmistr pozval Radku Heyduškovou (vedoucí školy Silla) a Milana Prokeše (vedoucí školy Velešín). V rámci posledního bloku se procvičili sestavy Eui-Am až Tongi-Il a přestože toho vlastně moc nového není, přesto bylo dotazů slušné množství. Zajímavé intermezzo byla společná sestava Se-Jong, kterou zacvičila společně Radka Heydušková s mistrem Martinem Zámečníkem a Milanem Prokešem.
Protože neděle a celý seminář připadl na 66. výročí vniku taekwonda, tedy 11. dubna, tak nás v online formě svou návštěvou poctil prezident mezinárodní Taekwon-Do federace mistr Ri Yong-son.

Na úplný závěr semináře se naše řady rozrostly o mistry Rostislava Kaňku a Petra Poklopa, protože následovalo speciální zakončení - zkouška na VII. dan Milana Prokeše. Počet českých mistrů taekwon-do se zvýšil na pět, ale sedmičky budou i nadále jen čtyři, protože Rostislav Kaňka byl povýšen na 8. dan. Po 7 letech má české taekwon-do CZ-8-1. Jak Milanu Prokešovi tak Rostislavu Kaňkovi srdečně gratuluji!

Seminář skončil, ale práce pokračovala. Nicméně bych touto cestou rád poděkoval velmistru Hwangovi za možnost mu opět asistovat a rozšířit svoje znalosti tímto směrem. Bude mi ctí kdykoli příště!

A čím moje neděle pokračovala? S Alexem Machem jsme upravili konferenční místnost na podcastové studio a dali si dva rozhovory. Všichni se v následujících týdne a měsících máte na co těšit. Hosty byli Milan Prokeš a Radka Heydušková. A je opravdu na co se těšit!!!

Předposlední částí nedělního programu byl online přenos svazového tréninky, který měly ve své dikci dvojčata Tereza a Veronika Žilinské. Holkám se trénink povedl a kdokoli si jej může zopakovat i později pokud se bude chtít trochu zničit :-)

A ta závěrečná část byla nejméně příjemná - vše uklidit a vrátit do skladu... No sakra to byl intenzivní víkend. Ale Taekwon-Do je akční, nejen při cvičení, ale při jeho organizování :-D
Tagy:

Komentáře (0)



TAEKWONDO
Kontakt: Ondřej Vrábel, tel.: 777-011-692, sonkal@taekwondo.cz
Adresa pro korespondenci: Sonkal z.s., Jiránkova 1137/1, 163 00 Praha 6,
Za finanční podpory
Hlavního města Prahy
Za finanční podpory
Národní sportovní
agentury
Za finanční podpory
Městské části Praha 14