TAEKWON-DO
Home / 2022 / Sekce závodíme / Pod hlavičkou svazu opět v Praze
1.10.2022 / Pohár Českého svazu Taekwon-Do ITF

Pod hlavičkou svazu opět v Praze


Zřejmě bychom museli hledat v hodně starých archivních materiálech kdy naposledy proběhla v Praze soutěž Českého svazu Taekwon-Do ITF, ale není to důležité, protože minulost je minulost.

V pátek 23. září zavítali do sportovního haly v Řepích taekwondisté a taekwondistky z celé České republiky, aby se zaregistrovali a zvážili na sobotní 2. kolo Poháru Českého svazu Taekwon-Do.

Sobotní slavnostní zahájení patřilo nejprve vzpomínkovou minutou ticha na nedávno zesnulého prezidenta našeho svazu ing. Marka Lazora. Následovalo opakovaně odložené vyhlášení výherců svazového žebříčku za rok 2021, kde si sonkaláci a sonkalačky došli pro mnohá ocenění a Sonkal opanoval i celkové pořadí všech škol!

Kolem 9. hodiny na soutěžní plochu nastoupili první soutěžící, a to v žákovské věkové skupině. Bohužel se celý soutěžní den odehrával pouze na třech soutěžních plochách a tak se soutěžení dost táhlo. Například náš debutant Patrik Švehla začínal v sestavách hned první zápas soutěžního dne, ale do sportovního boje nastoupil až po 15. hodině :-(

Byť byla tato soutěž jen krátce po zahájení pravidelných tréninků, tak výkony našich závodníků nebyly vůbec špatné! Jednou z mála vad bylo několik zapomenutých, resp. zkažených sestav. Rozhodně je to velmi dobrý odrazový můstek pro podzimní část soutěžní sezóny.

Největších úspěchu dosáhli Šárka Třísková (nejúspěšnější seniorka B), Anežka Bičíková (nej mladší juniorka B), Martin Schwáb (nej starší junior B) a Jan Sekera (nej starší žák). Přehled všech našich medailových úspěchů najdete ZDE.

Jak jsme zmínili v úvodu, tak se soutěž dost táhla o čemž svědčí, že poslední zápasy končily lehce po půl deváté večer a závěrečné vyhlašování nejúspěšnějších závodníků začalo ve 20.45. Pro příště by takové soutěží v krásné velké hale prospělo více zápasišť a rozhodčích.

Další soutěží je říjnové setkání talentované mládeže v Nymburce. Do Řep zavítáme opět na začátku prosince na Ataxon Open, který naše škola pořádá. A v březnu se zde uskuteční mezinárodní soutěž Czech Open - Memoriál Marka Lazora!
Tagy:

Komentáře (0)



TAEKWONDO
Kontakt: Ondřej Vrábel, tel.: 777-011-692, sonkal@taekwondo.cz
Adresa pro korespondenci: Sonkal z.s., Jiránkova 1137/1, 163 00 Praha 6,
Za finanční podpory
Hlavního města Prahy
Za finanční podpory
Národní sportovní
agentury
Za finanční podpory
Městské části Praha 14