TAEKWON-DO
Home / 2013 / Sekce závodíme / Početná účast a výborné výkony
27.5.2013 / Sonkal Open (žáci, junioři a senioři) propozice a přihláška

Početná účast a výborné výkony

Série svazových soutěží v Čechách vyvrcholila květnovým setkáním talentované mládeže v Nymburce a na pořadu byly soutěže pořádané jednotlivými oddíly. Více než desetiletá tradice Sonkalu v pořádání regionální soutěže nás zavazovala k uspořádání dalšího ročníku závodního setkání v Praze. Stejně jako v min
ulosti jsme využili sportovní haly Základní školy Petřiny jih.

Do samotných soutěžních klání nakonec zasáhlo více než 125 závodníků z 9 škol (Dan-Gun, GBHS, Chon-Ji, Kerberos, Kwang Myong, Panter, Pardubice, Silla a domácí Sonkal). Velmi cenným příspěvkem byla účast čtyř rozhodčích budějovického Tong-Ilu. I díky nim celý soutěžní den proběhl velmi hladce a dovolím si tvrdit úspěšně.

Po nezbytné ranní registraci a kontrole váhy závodníků pro sportovní boj, proběhl těsně po půl desáté slavnostní nástup s představením jednotlivých škol. Hned v zápětí se na třech připravených soutěžních plochách rozběhli zápasy v sestavách žáků. Mnohé školy soutěže využili k otestování závodních nováčků, a proto kategorie žlutých pásků čítaly více než 10 soutěžících. Začátečníky postupně střídali již ostřílenější borci se zelenými, modrými a červenými pásky. Protože se na Sonkal Openu závodí systémem každý s každým, tak je pro všechny připravena velká porce zápasů jak v sestavách tak boji. Během jednoho dne může každý získat cenné soutěžních zkušenosti i v méně obsazených kategoriích. Čas a soutěžní plán však neúprosně kvapí a zkušené organizátory nedokáže rozhodit ani nefunkční tiskárna, žáky střídají junioři, kteří předvádí ještě kvalitnější výkony než jejich mladší kolegové a kolegyně v dobocích. Ale i tato část soutěže rychle končí a žáci se oblékají do chráničů, aby absolvovali utkání ve sportovním boji. Než přijdou na řadu junioři, stihnou rozhodčí absolvovat výborný oběd v nedaleké restauraci.

Po obědové přestávce následuje předání pohárů pro nejúspěšnějšího žáky a žákyni, kterými se staly Petr Pros (Sonkal) a Jennifer Tranová (GBHS). Krátká odbočka – velmi se nám osvědčilo předávat medaile přímo na tatami po skončení dané kategorie.
Junioři, kterých je v soutěžním poli největší porce, se utkávají o své medailové vavříny, aby je mohli na závěr soutěžního dne absolvovat i senioři a seniorky. Především mezi seniory se ve sportovním boji „přiostřuje“, ale než přehnanou snahou či nekontrolovaným kontaktem, je to dáno menší zkušeností bojovníků. Přesto jsou k vidění na závěr soutěže velmi pěkné zápasy a soutěž tak skutečně graduje.

Poslední medaile jsou předány a zbývá vyhlásit nejúspěšnější jednotlivce mezi juniory a seniorky, kterými se nakonec stali:
• Marina Baranová (GBHS) – juniorka
• Jiří Huml (Sonkal) – junior
• Jana Kovářová (Sonkal) – seniorka
• Tomáš Vodička (Sonkal) – senior

Tři příčky nejúspěšnějších škol získaly:
1. Sonkal 26-17-11 (zlaté – stříbrné – bronzové)
2. GBHS 7-11-9
3. Dan-Gun 5-7-4

Před devatenáctou hodinou finišuje úklid veškerého vybavení a samotné haly, další výborná soutěž je za námi a my se můžeme těšit na Sonkal Open 2014, který pro vás Sonkal bude pořádat opět v druhé polovině května.

Na závěr bych chtěl poděkovat všem rozhodčím za vynikající celodenní práci, soutěžícím za předvedené výkony a Českému svazu Taekwon-Do ITF za finanční podporu a záštitu nad celou akcí
Tagy:

Komentáře (0)



TAEKWONDO
Kontakt: Ondřej Vrábel, tel.: 777-011-692, sonkal@taekwondo.cz
Adresa pro korespondenci: Sonkal z.s., Jiránkova 1137/1, 163 00 Praha 6,
Za finanční podpory
Hlavního města Prahy
Za finanční podpory
Národní sportovní
agentury
Za finanční podpory
Městské části Praha 14