TAEKWON-DO
Home / 2021 / Sekce závodíme / Po pěti letech znovu zlatí
30.12.2021 / Mistrovství České republiky 2021 žáků, juniorů, seniorů a veteránů

Po pěti letech znovu zlatí

Navzdory nepříznivým poměrům kvůli zvyšující se nákaze, proběhlo ve dnech 19. – 21. 11. 2021 mistrovství České republiky, letos opět v Nymburce. Letošní soutěže se zúčastnilo méně soutěžících, než tomu bývalo v minulých letech. Avšak ani drobná opatření neodradila účastníky od toho, aby podali dobré výkony.
Již tradičně proběhla v sobou soutěž žáků, seniorů a veteránů. V žácích soutěžila za naši školu pouze jediná závodnice, Anežka Bičíková, které se podařilo vybojovat dvě bronzové medaile v sestavách a ve sportovním boji. Stejně tak za veterány nás reprezentoval jediný soutěžící, Jiří Faltin, jemuž se podařilo vybojovat zlatou medaili v technických sestavách a stříbrnou ve sportovním boji.
Perfektní výkon předvedl tým seniorek, které vybojovaly zlaté medaile ve všech týmových disciplínách. Každá z nich rovněž umístila na vysokých příčkách v individuálních disciplínách. Nemalý výkon předvedl také tým seniorů, kteří získali zlaté medaile v technických sestavách a speciálních technikách a bronzovou medaili ve sportovním boji. Mnozí členové seniorského týmu byli také úspěšní v individuálních disciplínách.

Během nedělní sekce závodů se podařilo týmu juniorek vybojovat dvě zlaté medaile z technických sestav a speciálních technik. Chlapecký tým juniorů přispěl jednou zlatou medailí ze sportovního boje a stříbrnou medailí z technických sestav. Junioři i juniorky předvedli také mezi jednotlivci krásné výkony.

Nejúspěšnější závodníci:
Karolína Chmelíková získala ocenění jako nejúspěšnější starší juniorka a Jan Veškrna mezi staršími juniory. Tereza Štekerová se již po několikáté může pyšnit titulem nejúspěšnější seniorka a stejně tak Jiří Novák, který získal pohár za nejúspěšnějšího seniora.

Celkově mezi školami se Sonkal umístil na prvním místě s celkovým počtem 26 zlatých medailí. Naposledy jsme na tomto stupni stanuli před pěti lety v roce 2016. Druhé místo vybojovala škola Ge-Baek Hosinsool a na třetí příčku získal Taekwon-Do Team Brno.

Celá soutěž se velmi vydařila a každý si ji zajisté naplno užil. Doufejme, že současná situace brzy skončí a na příští roky se můžeme těšit na pořádání soutěží v plném proudu bez jakýchkoliv omezení.
Tagy:

Komentáře (0)



TAEKWONDO
Kontakt: Ondřej Vrábel, tel.: 777-011-692, sonkal@taekwondo.cz
Adresa pro korespondenci: Sonkal z.s., Jiránkova 1137/1, 163 00 Praha 6,
Za finanční podpory
Hlavního města Prahy
Za finanční podpory
Národní sportovní
agentury
Za finanční podpory
Městské části Praha 14