TAEKWON-DO
Home / 2013 / Sekce závodíme / Ostravské setkání talentů
3.11.2013 / 2. celorepubliková soutěž STM

Ostravské setkání talentů

V sobotu 19. a neděli 20. října proběhlo druhé letošní setkání mladých talentů do 18 let v Ostravě. Společný trénink a soutěž proběhly v Bonver Aréně. Zatímco sportovní hala z venku připomínala spíše zříceninu nějakého hradu, tak uvnitř bylo vše v dostatečné kvalitě pro taekwondo účely. Na zcela opačném konci měřítka bylo ubytování ve zcela novém čtyřhvězdičkovém hotelu Park Inn.
Sobotní trénink byl pod taktovkou oddělení dětí a mládeže a tentokrát byl zaměřen na finesy pro exhibice. 150 účastníků si tento odpolední blok náramně užívalo a výsledkem je zlepšení jejich dovedností pro oddílové exhibice. Po tomto tréninku následoval blok pro trenéry a asistenty s tématem "lapování". Tento trénink vedli trenéři státní reprezentace - Jan Mraček a Jan Kaška. Oba Honzové předávali své praktické zkušenosti z tréninků a rovněž soutěží jakými jsou Mistrovství Evropy a světa. Mnoho trenérů našlo mnoho zajímavých podnětů pro své tréninky.

Nedělní ráno začalo s úderem osmé hodiny a třicáté minuty ve sportovní hale slavnostním nástupem všech účastníků soutěžního porovnávání talentované mládeže z pěti středisek. Během nástupu všichni potleskem pogratulovali Velimistrovi Hwang Ho-yongovi k udělení profesorského titulu na Pyongyangské univerzitě.
Po krátkém přivítání se na čtyřech zápasištích na plno rozběhla soutěž - sebeobrana, sestavy jednotlivců a týmů a následně stejný scénář ve sportovním boji, silovém přerážení a sebeobraně.

Ze závěrečného vyhlašování si Míša Bártů odnesla pohár pro nejúspěšnější žákyni a naše středisko zvítězilo v celkovém pořadí jak na tomto druhém klání, tak i za celý rok 2013.

Nyní můžeme vyhlížet květnové setkání v Nymburce a těšit se na další vynikající výkony taekwondistické mládeže.
Tagy:

Komentáře (0)



TAEKWONDO
Kontakt: Ondřej Vrábel, tel.: 777-011-692, sonkal@taekwondo.cz
Adresa pro korespondenci: Sonkal z.s., Jiránkova 1137/1, 163 00 Praha 6,
Za finanční podpory
Hlavního města Prahy
Za finanční podpory
Národní sportovní
agentury
Za finanční podpory
Městské části Praha 14