TAEKWON-DO
Home / 2018 / Sekce závodíme / Nymburské mezinárodní klání očima Berta Kindla
5.5.2018 / Czech Open (žáci, junioři a senioři)

Nymburské mezinárodní klání očima Berta Kindla

Mezi dny 14. a 16.3 2018 se konal, jako už každoročně, Czech Open ve sportovním středisku v Nymburce, poprvé pod záštitou EITF. Na čím dál tím ví
ce se proslavující závod se sjeli závodníci z celé Evropy, jako například z Estonska, Lotyšska, ale také z Velké Británie nebo Španělska. Celý závod, na který přijelo poměřit své síly necelých 500 závodníků, byl rozdělen do dvou závodních dnů. První den, tedy sobotu, se odzávodily všechny seniorské a žákovské kategorie, junioři závodili pak celou neděli.

První den byl velkým testem, a to nejen pro závodníky, ale i pro sbor rozhodčích a celý tým organizátorů, protože, jak už bylo zmíněno, soutěž pod záštitou EITF musí splňovat jisté podmínky. Pravidlo, že modrý a červený závodník musí být při sportovním boji odděleni přidělenou barvou chráničů, se i přes nezvyk dodržovalo ze strany závodníků velmi pečlivě. Občas se ale stávalo, že závodníci nastupovali s deseti uncovými rukavicemi, které prozatím nejsou v Taekwon-du ITF povolené, proto musely být vyměněny.

Co se samotného závodění týče, myslím si, že každý, ať už mazák, nebo začínající závodník, si ze závodu odnesl cennou zkušenost. Pro mnoho závodníků z cizích států byl Czech Open jakousi prověrkou před přicházejícím mistrovstvím Evropy, pro závodníky, kteří větší závod ještě nezažili, to byla dozajista úžasná podívaná. Přítomnost zahraničních závodníků, kteří patří k Evropské špičce, nepochybně pozvedla úroveň celého závodu.

A co výsledky? Skoro každý ze Sonkaláků si odvezl minimálně jednu medaili a v celkovém vyhodnocení dopadl Sonkal velmi těsně, o 3 bronzové medaile, na druhém místě hned za vítězným Estonskem. Výsledek tedy nepochybně výborný, avšak to nejdůležitější, co jsme si ze závodu všichni odvezli, byly cenné zkušenosti.

Herbert Kindl


Závodů se náš oddíl účastní pravidelně a to nejen v České republice. Učíme nejen sport, ale bojové umění v celé jeho šíři. Cílem je zdravý životní styl, zlepšování kondice, techniky a sebeobrana. Nábor pro děti, mládež a dospělé probíhá po celý rok v našich tělocvičnách – Černý Most, Petřiny, Horní Počernice, Hloubětín, Velké Přílepy. Informace k náboru zde
Tagy:

Komentáře (0)



TAEKWONDO
Kontakt: Ondřej Vrábel, tel.: 777-011-692, sonkal@taekwondo.cz
Adresa pro korespondenci: Sonkal z.s., Jiránkova 1137/1, 163 00 Praha 6,
Za finanční podpory
Hlavního města Prahy
Za finanční podpory
Národní sportovní
agentury
Za finanční podpory
Městské části Praha 14