TAEKWON-DO
Home / 2019 / Sekce závodíme / Neočekávaný úspěch
17.11.2019 / Mistrovství České republiky žáků, juniorů, seniorů a veteránů

Neočekávaný úspěch

Když jsme se letos vydali v pátek 8. listopadu 2019 do Nymburka na Mistrovství České republiky, překvapivě jsem neměl žádná očekávání, ani jsem situaci nijak neprožíval, jako obvykle
. Trochu mi vrtalo hlavou, jestli se vejdu do své váhové kategorie, jelikož mi doma váha ukazovala zmatené hodnoty, ale nakonec jsem měl ještě dostatečnou rezervu.

V sobotu 9. listopadu čekala soutěž žáky, veterány a seniory. Moje kategorie pro technické sestavy se zahájila krátce po poledni. Po spoustě předchozích závodů, kdy se mi v této disciplíně příliš nedařilo, jsem nastupoval na tatami s myšlenkou, že si jdu svůj výkon spíše vyzkoušet. Chtěl jsem ovšem předvést co nejlepší výkon a nedat soupeřům nic zadarmo. Bylo pro mne obrovským překvapením, když se mi podařilo ve dvou utkáních zvítězit a já skončil na třetím místě.

Ještě větší radost se však dostavila během sportovního boje. Věděl jsem, že mám natrénováno a cítil jsem, že alespoň jednoho soupeře musím porazit. První zápas mi dal dost práce, jelikož jsem se předtím nedokázal dostatečně zahřát. Dlouhou dobu jsem prohrával, ale v posledních vteřinách se mi podařilo skóre otočit. Druhý zápas byl pro mne jednodušší, zřejmě proto, že jsem se již rozhýbal a byl více uvolněný.

Třetí zápas mi dal největší práci a zvítězil jsem až v prodloužení. Tím jsem se dostal do finále, ale na poslední zápas mi už síly nestačily. Skončil jsem tedy celkově na druhém místě ve sportovním boji, což byl pro mě největší úspěch za celou moji závodní „kariéru“, která trvá už deset let.

V týmové soutěži jsme mezi seniory získali dvě zlaté medaile z technických sestav a ze speciálních technik a jednu bronzovou medaili za sportovní boj. Celkově náš oddíl obsadil druhé místo na stupních vítězů mezi všemi školami Taekwon-Do ITF z České republiky. Doufám, že kromě jiných a úspěšnějších závodníků jsem k této krásné medailové pozici přispěl svým výkonem i já.

Děkuju všem Sonkalákům za podporu a gratuluji k jejich úspěchům. Musím říct, že toto pro mne byly nejnáročnější, ale zatím nejlepší závody.

Díky moc

Honza
Tagy:

Komentáře (0)



TAEKWONDO
Kontakt: Ondřej Vrábel, tel.: 777-011-692, sonkal@taekwondo.cz
Adresa pro korespondenci: Sonkal z.s., Jiránkova 1137/1, 163 00 Praha 6,
Za finanční podpory
Hlavního města Prahy
Za finanční podpory
Národní sportovní
agentury
Za finanční podpory
Městské části Praha 14