TAEKWON-DO
Home / 2003 / Sekce závodíme / Nejúspěšnější juniorka soutěže je ze Sonkalu
18.1.2003 / Turnaj juniorů a seniorů skupiny A

Nejúspěšnější juniorka soutěže je ze Sonkalu




Dnes proběhl v Třeboni Turnaj juniorů a seniorů skupiny A (červené a černé pásky). Touto soutěží byl oficiálně zahájen seriál závodů pořádaných Českým svazem Taekwon-do ITF. Narozdíl od let minulých nejsou výsledky započítávány do hodnocení o Mistra ČR v daném roce. Hlavní význam soutěže spočíval k získání přehledu a aktuální výkonnosti uchazečů o členství v Reprezentaci ČR, a to hlavně juniorské, kde po velmi úspěšném vystoupení na Mistrovství světa v Portoriku došlo ke generační obměně. Soutěže se jako čestný host zúčastnil i Mistr Hwang Ho Yong (VII. dan), který během celého dne vedl rozhovory s vedoucími jednotlivých oddílů.
Sonkal na těchto závodech zastupovalo 8 závodníků - 5 senior

ů, 2 junioři a 1 juniorka. Turnaje se zúčastnilo necelých 90 závodniků ze 14 oddílů. Soutěžní klání jako vždy začala disciplínou tul - technické sestavy. V kategorii tul juniorky 2.-1. kup získala Barbora Sýkorová bronzovou medaili. Vynikajícího výsledku dosáhl Pavel Zavadil mezi juniory I. dan - nejprve porazil svého tradičního tulařského rivala Marka Řeřichu a po té si ve finále poradil i s jeho oddílovým kolegou, členem juniorské reprezentace, Tomášem Čeledou. Pavlova zlatá medaile nebyla však naše zdaleko poslední.



Ve sportovním boji (matsogi) nejprve Bára poskočila o jednu medailovu pozici výše, když trochu nečekaně podlehla ve finále juniorek nad 53kg Jarce Kubešové (Tong-Il). Bronzovou medaili přidal Tomáš Bobek mezi seniory do 71kg, stříbro Hoang Huy v seniorech do 63kg (jeho běžná váhová kategorie je do 54kg) a opět střibro Michal Růžička nad 80kg (bohužel pouze 2 závodníci v kategorii).



Speciální techniky, t-ki, patřili Báře - nejprve ziskala 3x 3 body za bezchybné provedeni technik nopi ap chagi, dollyo chagi a noomo chagi a v následném rozskoku jako jediná přeletěla vylosované a prodloužené noomo chagi a po právu tak získala zlatou medaili.


Stejně, tedy zlatě, se Báře vedlo i silovém přerážení - wiroku. 12 bodů za dollyo chagi a yopcha jirugi znamenalo první místo.


Bára se stala i nejúspěšnější juniorskou závodnicí tohoto turnaje (2 zlaté, 1 stříbrná a 1 bronzová medaile). Náš oddíl v celkovém hodnocení obsadil 5. místo (3-3-2).


Soutěž byla především pojata jako přípravná na začátek roku s ohledem na výběr nových adeptů do národního týmu a naše 4 členy (Hoang Huy, Tomáš Bobek, Bára Sýkorová a Linda Deutschová) by nenělo členství minout.


Další soutěží v Třeboni bude až dubnové Mistrovství Čech žáků, juniorů a seniorů. V Praze by mělo na konci února nebo v polovině března mělo proběhnout I. kolo pražské oblastní soutěže.



Kompletní výsledkové listiny zde (RTF).

Tagy:

Komentáře (0)



TAEKWONDO
Kontakt: Ondřej Vrábel, tel.: 777-011-692, sonkal@taekwondo.cz
Adresa pro korespondenci: Sonkal z.s., Jiránkova 1137/1, 163 00 Praha 6,
Za finanční podpory
Hlavního města Prahy
Za finanční podpory
Národní sportovní
agentury
Za finanční podpory
Městské části Praha 14